Klaipėdos uoste – įspūdingas rekordas | kl.lt

KLAIPĖDOS UOSTE – ĮSPŪDINGAS REKORDAS

Klaipėdos uostas 2017 m. pasiekė naują krovos rekordą.

Jis krovė 43,01 mln. tonų krovinių ir ankstesnių metų rezultatus viršijo 7,2 procentais.

Tai 2,87 mln. t daugiau nei pernai, kai pirmą kartą buvo peržengta 40 mln. tonų riba – krauta 40,13 mln. tonų.

„Šis rezultatas verčia pasitempti ir stengtis šiais metais išlaikyti tą pačią kartelę“, – komentavo uosto atstovė Dovilė Ringis.

Jau rašėme, kad ypač sėkmingas uostui buvo 2017 m. lapkritis, kai pirmą kartą jo istorijoje buvo peržengta vieno mėnesio 4 mln. tonų krovos riba. Paskutinį 2017 m. mėnesį – gruodį krauta 3,79 mln. tonų krovinių. Tai taip pat įspūdingas rezultatas, nes 2016 m. gruodžio krova buvo viršyta net 14,3 proc. arba 476,3 tūkst. tonų.

Būtų buvę peržengta ir pusės milijono tonų riba, jei į Melnragės pakrantę nebūtų buvęs per audrą išmestas laivas „Ocean Crown“. Jis iš Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO turėjo paimti apie 40 tūkst. tonų krovinių.

Iš viso 2017 m. Klaipėdos uoste lankėsi 6669 laivai. Nors krova augo 7,2 proc., laivų lankėsi tik 3,3 proc. daugiau nei pernai. Tai parodo, kad į Klaipėdos uostą atplaukia vis didesni laivai. Galimybė priimti didesnius laivus, savalaikiai padarytos investicijos ir yra viena iš Klaipėdos uosto sėkmės priežasčių.

2017 m. Klaipėdos uostas pasiekė ir keletą kitų įspūdingų rezultatų. Jis priėmė net 10 proc. daugiau keleivių nei 2016 m. Daugiau lankėsi ir kruizinių laivų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Iš uosto

būtu labai didelė nauda jei gaujos jo sau nebūt pasėme.Dabar atejo nauja gauja ir idomu kuri kuria suės?

To mes klaipedieciai tapsnojom

vasenka, tau iki klaipėdiečio kaip Volgos burliokui iki katerio. Tapšnok tu sau kur nors peterburge, nesmardink Klaipėdos.

mes Klaipedeciai tapsnojom ant to uosto ,

geriau jau nebutu isvis ,tik smarve ,kamsciai ,nera priejimo prie vandens ,ir kazkas tunka is musu visu gero ir svaeikatos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS