Kodėl vilkikų vairuotojų nedomina britiški atlyginimai? | kl.lt

KODĖL VILKIKŲ VAIRUOTOJŲ NEDOMINA BRITIŠKI ATLYGINIMAI?

  • 4

Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui nepavyksta suvaldyti vežėjų trūkumo krizės. Vilkikų vairuotojų trūksta taip stipriai, kad ne į visas degalines pavyksta pristatyti kuro. Britai siūlė 300 lengvatinių trumpalaikių vizų vairuotojams iš Europos Sąjungos, bet aiškėja, kad kreipėsi vos trys dešimtys žmonių. Kodėl vilkikų vairuotojų nedomina britiški atlyginimai? To LNK reportaže Viktoras Jakovlevas klausė Sigito Žiliaus, Lietuvos vežėjų sąjungos pirmininko.

 – Jeigu šiandien vairuotojai nesusižavi 5 tūkst. svarų atlyginimu, galbūt jie susižavi 10 tūkst. svarų, jei sąlygos yra sunkios – toli nuo namų, daug valandų automobilyje ir t. t. Gal tiesiog per mažai pinigų?

– Be abejonės, pinigai turi svarbą. Lietuviai tai nurodė kaip trečią veiksnį, kitų šalių vairuotojai, dirbantys Lietuvoje, nurodė kaip pirmą veiksnį. Tačiau yra nemaža žmonių dalis, kurie tik įlipę į vilkiką, atsisėdę už 40 tonų sveriančio monstro vairo, nepatiria laimės jausmo. 

– Kiek trūksta Lietuvoje vilkikų vairuotojų?

– Lietuvai reikia virš 30 tūkst. vairuotojų kasmet. Tarp 30–40 tūkst. Jeigu būtų vežėjai neišbėgę, trūkumas būtų apie 50 tūkst. 

– Kiek kitur Europoje trūksta vairuotojų?

– Lenkams trūksta 120 tūkst., britams – apie 70 tūkst., taip pat apie 50 tūkst. trūksta prancūzams. Faktorių visuma nulemia, kodėl žmonės nenori dirbti vairuotojais.

Plačiau – reportaže.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zimagoras

Anksčiau litais alga būdavo 7-9k, o dabar eurais apie 3k eu, va ir visas fokusas, o kainuoja viskas vienas prie vieno ir brangiau.. baigėsi vežėjams xaliava ant vergų

Lai patys dirba

Rėkė taigi, kad imigrantai darbus atima. Pilną darbų dabar, o dirbt tingi. Išmokas kai apkarpys, gal pradės.

Unglai - tinginiai.

Tegu patys dirba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS