Kol Lietuva delsia, ukrainiečius vilioja Lenkija | kl.lt

KOL LIETUVA DELSIA, UKRAINIEČIUS VILIOJA LENKIJA

  • 0

Jūrinių technologijų pramonėje darbo jėgos paieškos konkurencinėje kovoje Lietuva smarkiai pralaimi kaimynei Lenkijai, sako Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

Pasak jo, jeigu lenkams reikia atsivežti darbuotojų iš Ukrainos pusmečiui, reikiami dokumentai sutvarkomi per 1 dieną, norint samdyti darbuotoją metams, dvejiems ar trejiems - dokumentai įforminami per savaitę, o Lietuvoje netgi skubos tvarka leidimus galima gauti ne anksčiau kaip per du mėnesius.

"Jeigu būtų palengvinta leidimo įvežti darbuotojus iš trečiųjų šalių procedūra, laimėtų abi pusės - mes apsirūpintume trūkstamais specialistais, o ukrainiečiai iš arčiau susipažintų su vakarietiška verslo kultūra, išmoktų vakarietiškos gamybos", - "Verslo žinioms" sako "Arginta Group" vadovas ir Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos "Linpra" prezidentas Gintautas Kvietkauskas, anot kurio, Lietuva, įveždama darbuotojus, laimėtų dvigubai - įmonės galėtų atlikti daugiau užsakymų, kurių dabar neretai priverstos atsisakyti dėl darbuotojų stygiaus. Būtų sukurta daugiau pridėtinės vertės, sumokėta daugiau mokesčių į biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS