Komitetas – prieš lengvesnes sąlygas darbuotojams gauti ilgesnių atostogų | kl.lt

KOMITETAS – PRIEŠ LENGVESNES SĄLYGAS DARBUOTOJAMS GAUTI ILGESNIŲ ATOSTOGŲ

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas siūlo palikti dabartinę tvarką dėl papildomų atostogų už ilgą ir nepertraukiamą darbo stažą vienoje darbovietėje.

Komitetas trečiadienį, apsvarstęs Darbo kodekso pataisas, kuriomis buvo siūloma duodant ilgesnes atostogas nebereikalauti nepertraukiamo darbo stažo, nusprendė siūlyti Seimui jas atmesti.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas komitete informavo, kad tokiai pataisai Trišalėje taryboje nepritarė nei Vyriausybė, nei darbdaviai. Ją palaikė tik darbuotojai.

Tačiau, pasak viceministro, darbdaviai sutinka, kad tais atvejais, kai žmogus įsidarbina ar yra perkeliamas į kitą tos pačios grupės įmonę, jam teisė į didesnį stažą ir papildomas, ilgesnes atostogas išliktų. Tam neprieštarauja ir Vyriausybė.

„Todėl ir formuluoti reikėtų, kad ne visais atvejais tas nepertraukiamas darbo stažas laikomas grįžus į tą pačią įmonę, bet ir į įmones, priklausančias vienai grupei“, – teigė V. Šilinskas.

Pataisų autorius socialdemokratas Gintautas Paluckas Seime pristatydamas pakeitimus aiškino, kad dabartinė tvarka netobula, nes neįvertinamas žmonių mobilumas ir privačiame, ir viešajame sektoriuje: darbuotojai perkeliami į antrines įmones steigiant filialus, kurie formaliai nėra ta pati įmonė.

„Kartais darbuotojai yra perdarbinami tos pačios grupės kitose ar naujose įmonėse“, – Seime teigė G. Paluckas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė BNS anksčiau yra sakiusi, kad šis pokytis paliestų labai nedaug žmonių, kurie pas tą patį darbdavį įsidarbina po kelis kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vergvaldziai

turi isnaudoti vergus,o ne vergai atostogas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS