Konservatoriai siūlo parengti permokos už dujas grąžinimo tvarką | kl.lt

KONSERVATORIAI SIŪLO PARENGTI PERMOKOS UŽ DUJAS GRĄŽINIMO TVARKĄ

  • 0

Konservatoriai siūlo Vyriausybei parengti kompensavimo dėl permokų už dujas tvarką.

Parlamentarai Seime užregistravo tai numatančią rezoliuciją dėl „Gazprom“ sumokėtos permokos už dujas grąžinimo vartotojams.

Seimo nariai Andrius Kubilius ir Dainius Kreivys siūlo Vyriausybei per du mėnesius parengti įstatymą, kuriuo būtų nustatyta kompensavimo tvarka, įvertinant tiek buitinių, tiek ir nebuitinių vartotojų patirtus nuostolius dėl „Gazprom” dujų kainos ir užtikrinant, kad jie būtų tinkamai atlyginti.

Premjeras Algirdas Butkevičius rugsėjo viduryje yra pareiškęs, kad metodika, pagal kurią bus kompensuojamos dujų kainos šilumos gamintojams, bus parengta iki spalio, o nuolaida būtų taikoma dvejus metus - iki 2016-ųjų pabaigos. Esą kompensacija šilumininkams bus išdėstyta per panašų laikotarpį, už kurį „Lietuvos dujos“ gavo nuolaidą iš „Gazprom“.

„Lietuvos dujos“ nebuitiniams vartotojams, per 1,5 metų permokėjusiems už „ Gazprom“ dujas, ketina per dvejus metus sugrąžinti apie 280 mln. litų. Pinigai būtų grąžinti, šilumos gamybos ir kitoms didelėms įmonėms sumažinus 2015-2016 metais parduodamų dujų kainą.

A.Butkevičius yra sakęs, kad „ Gazprom“ suteikta dujų kainos nuolaida už praėjusius beveik 1,5 metų vertinama 331 mln. litų, o už visus trejus metus (2013-2015 metus) - apie 800 mln. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS