Konstitucinis Teismas nagrinės bylą dėl socialinio draudimo įmokų skaičiavimo tvarkos | kl.lt

KONSTITUCINIS TEISMAS NAGRINĖS BYLĄ DĖL SOCIALINIO DRAUDIMO ĮMOKŲ SKAIČIAVIMO TVARKOS

  • 0

Konstitucinis Teismas (KT) ketvirtadienį pradeda nagrinėti bylą, kurioje vertins, ar nuostata valstybinio socialinio draudimo įmokas skaičiuoti nuo pajamų, gaunamų iš skirtingų darbdavių, atitinka Konstituciją.

Šio išaiškinimo paprašė Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), nagrinėjantis dviejų odontologų skundą valstybei dėl pareigos mokėti įmokas, apskaičiuotas pagal kiekvieną draudėją atskirai.

Byloje nurodoma, kad iš vieno darbdavio gauto darbo užmokesčio daliai, viršijančiai įstatyme nurodytą metinę sumą, pritaikius 0 proc. įmokų tarifą, šios įmokos toliau skaičiuotos nuo darbo užmokesčio, gauto iš kitų darbdavių.

Dėl ginčijamų Valstybinio socialinio draudimo įstatymo nuostatų darbuotojai, kurių atliekamas darbas buvo identiškas, gavo skirtingą darbo užmokestį.

Taip pat prašoma įvertinti, ar pas kelis darbdavius dirbantys Lietuvos gyventojai nepraranda Konstitucijos garantuojamų teisingo darbo apmokėjimo teisių, kurias turi toje pačioje padėtyje esantys tik pas vieną darbdavį dirbantys asmenys.

Laukiant KT išaiškinimo bylos nagrinėjimą VAAT sustabdė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS