Kultūros taryba pratęsė paraiškų priėmimą | kl.lt

KULTŪROS TARYBA PRATĘSĖ PARAIŠKŲ PRIĖMIMĄ

Kultūros taryba savaite pratęsė paraiškų dėl 2014 metų projektų finansavimo priėmimą.

Gruodžio 13-ąją planuotas baigti paraiškų priėmimas truks iki gruodžio 20 dienos, BNS sakė tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė.

Jos teigimu, šiuo metu tarybą pasiekusių paraiškų bendra prašoma skirti suma siekia 11 mln. litų. Iš viso kitų metų projektams dalinai remti numatyti 49 mln. litų.

Edukacijai numatoma skirti 6,6 mln. litų, kultūrai regionuose - 7 mln. litų, kultūros produktų ir paslaugų kūrimui - apie 22,9 mln. litų, tarptautiniams mobilumo projektams - 8,1 mln. litų, kultūros tapatumo projektams - 3,15 mln. litų, o meno, socialiniams, taikomiesiems bei tarpdisciplininiams projektams - 1,3 mln. litų.

Kultūros rėmimo fondo lėšomis gali būti finansuojama 90 proc. visų projekto išlaidų.

Atrinkti ir paskelbti finansuojamus projektus tikimasi vasarį.

Pernai rugsėjį Seimas priėmė Kultūros tarybos įstatymą, kuriuo įsteigta Kultūros taryba, atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų gyvendinimą, stebėti, kaip projektai įgyvendinami.

Vyriausybė Kultūros tarybos sudėtį patvirtino šių metų gegužės 31 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS