Laisvės frakcijos seniūnas V. Mitalas: kitų metų biudžetas yra logiškas | kl.lt

LAISVĖS FRAKCIJOS SENIŪNAS V. MITALAS: KITŲ METŲ BIUDŽETAS YRA LOGIŠKAS

  • 2

Valdančiajai koalicijai priklausančios Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas kitų metų biudžetą vadina logišku, frakcija antradienio rytą galutinai apsispręs, ar už jį balsuos.

„Manau, kad biudžetas logiškas, ir tie pasiūlymai yra gana normalūs“, – pirmadienį po koalicijos frakcijų seniūnų pasitarimo žurnalistams sakė politikas.

Anot jo, Laisvės frakcija vertina Vyriausybės pastangas koreguojant kitų metų biudžeto projektą.

„Mes vertiname Vyriausybės pastangas pakoreguoti biudžetą. Man atrodo, kad tos korekcijos leidžia sakyti, jog (kelias – BNS) Vilnius-Utena pajudės iš mirties taško ir rekonstrukcija vyks, neformalaus ugdymo krepšeliui bus skirta daugiau ir tai leis daugiau vaikų lankyti būrelius. Šįryt Vyriausybė pritarė dar keletui biudžeto patobulinimų, kai kurie yra ir mūsų registruoti. Man atrodo, tie žingsniai yra racionalūs ir logiški“, – teigė V. Mitalas.

Mes vertiname Vyriausybės pastangas pakoreguoti biudžetą.

 

„Kaip rytoj dėliosis balsavimas, pasitarsime dar su frakcija, nenoriu nieko anonsuoti ir informuosime“, – pridūrė jis.

Lapkritį Vyriausybė pritarė, kad Vilniaus-Utenos kelio rekonstrukcijai papildomai būtų skiriama 40 mln. eurų – tiek lėšų tikimasi gauti iš padidintos sunkiasvorių priemonių kelių rinkliavos, vadinamųjų vinječių. Dar 117 mln. eurų papildomai numatoma skirti Europos Sąjungos paramos, paimant  lėšų iš vėlesnių metų šioje ES finansinėje perspektyvoje.

Finansų ministrės Gintarės Skaistės duomenimis, iš viso keliams 2024 metais numatoma 872 mln. eurų.

Taip pat 3,5 mln. eurų papildomai pridėta švietimui, iš kurių didžioji dalis – 3 mln. eurų – teks neformaliam vaikų švietimui, 0,5 mln. eurų – Pietryčių Lietuvos švietimo įstaigų infrastruktūrai modernizuoti.

Valstybės biudžetą Seimas ketina priimti antradienį.

Numatomas jo deficitas siekia Mastrichto kriterijaus ribą – 3 proc. bendrojo vidaus produkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

logiskiausia Laisvu gaidziu partijos teisybe

kaip siknaskylej --sviesybe...

Gal

geriau virk kiaulems mitala,pasakoriau!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS