LB pirmą kartą pateikė įmonių paskolų duomenis ES duomenų centrui | kl.lt

LB PIRMĄ KARTĄ PATEIKĖ ĮMONIŲ PASKOLŲ DUOMENIS ES DUOMENŲ CENTRUI

  • 0

Lietuvos bankas (LB) pirmą kartą pateikė šalies įmonių paskolų duomenis Europos Sąjungos skaitmeninių finansų platformai.

Taip LB prisijungia prie Europos Komisijos (EK) duomenų centro iniciatyvos, kuria siekiama skatinti Europos finansų rinkos plėtrą ir ištirti, kokie duomenys būtų naudingi rinkos dalyviams, penktadienį skelbia centrinis bankas.

„Lietuvos banko parengti susintetintų duomenų rinkiniai ne tik atskleidžia mūsų šalies kredito rinkos charakteristikas, bet ir suteikia prieigą prie unikalių informacijos šaltinių. Jie gali tapti įkvėpimu kurti naujus inovatyvius produktus“, – pranešime sakė LB Duomenų ir statistikos departamento direktorius Ramūnas Baravykas.

Viliamasi, kad informacija bus naudinga finansinių technologijų („fintech“) įstaigoms ir kitiems rinkos dalyviams bandant naujus produktus ar paslaugas, kuriant dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi modelius.

Į platformą įkelti LB administruojamos Paskolų rizikos duomenų bazės duomenys apie įmonių paskolų apimtis, terminus, palūkanų normas, kurie buvo susisteminti specialia programine įranga. LB teigimu, duomenų saugumui kelti itin aukšti reikalavimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS