LEA: skirtingos trukmės fiksuotus tarifus per savaitę mažino visi elektros tiekėjai | kl.lt

LEA: SKIRTINGOS TRUKMĖS FIKSUOTUS TARIFUS PER SAVAITĘ MAŽINO VISI ELEKTROS TIEKĖJAI

  • 2

Fiksuotas 12 ir 24 mėnesių elektros kainas per pastarąją savaitę mažino visi nepriklausomi elektros tiekėjai, antradienį paskelbė Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

„Enefit“ 12 mėnesių vienos laiko fiksuotos kainos plano tarifas per savaitę mažėjo 3,2 proc. iki 27 centų už kilovatvalandę (kWh), „Elektrum Lietuvos“ –  1,2 proc. iki 25,3 cento, „Igničio“ – nesikeitė.

Tokio pat 24 mėnesių plano tarifą „Ignitis“ per savaitę mažino 0,4 proc. iki 27,7 cento už kWh, „Enefit“ – 1,5 proc. iki 26,9 cento, „Elektrum Lietuva“ – nekeitė.

Sausio 1–16 dienomis vidutinė didmeninė elektros kaina „Nord Pool“ biržoje siekė 14,9 cento už kWh (be PVM) ir buvo 67 proc. didesnė už gruodžio vidutinę kainą, kuri siekė 8,9 cento.

Pasak LEA, vidutinės kainos šuolį daugiausia lėmė tai, kad sausio 4–6 dienomis vidutinė dienos elektros kaina buvo pašokusi iki 16,6–67,1 cento už kWh.

Nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems gyventojams vienos laikos zonos standartinis garantinio tiekimo tarifas nuo sausio siekia 23 centus už kWh – 3,6 proc. daugiau nei gruodį (22,2 cento).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rūtenis

Elektros ūkio liberizavimą aš vertinu kaip ekonominį nusikaltimą valstybės lygmeniu. Valstybės irgi galima pavadinti sąlyginai, nes viskas mums buvo įsakyta Briuselyje. Vengrija ar Lenkija dar bando priešintis ES diktatui, bet ir jie ilgainiui palūžta, nors ir išsikovoja kažkiek nepriklausomybės- lietuviams tas negresia, mes visa galva sulindę į ES išangę ir dar norime giliau, bet neleidžia- sako baikite subinlaižiauti, jau nebegražu.

Kada

gi vagis susodins!?? Gal po revoliucijos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS