Lietuva ir Šveicarija skiria 53 mln. eurų šalies sveikatai ir švietimui | kl.lt

LIETUVA IR ŠVEICARIJA SKIRIA 53 MLN. EURŲ ŠALIES SVEIKATAI IR ŠVIETIMUI

  • 7

Finansų ministrė Gintarė Skaistė ir Šveicarijos ambasadorius Lietuvai Martinas Michelet (Martinas Mišelė) pirmadienį pasirašė dvišalio bendradarbiavimo sutartį, kuria Šveicarija investicijoms į Lietuvos sveikatos apsaugą, švietimą ir pilietinį įsitraukimą skiria apie 46 mln. eurų, o Lietuva – dar apie 7 mln. eurų. Bendra investicija siekia apie 53 mln. eurų.

„Gerinsime Lietuvos akušerijos ir kūdikių sveikatos bei vaiko raidos sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą. Taip pat ir toliau stiprinsime pilietinę visuomenę skatinant jos įsitraukimą, kokybę ir atskaitomybę“, – pirmadienį spaudos konferencijoje teigė G. Skaistė.

Anot jos, šis, jau trečias Šveicarijos finansinis įnašas Lietuvai išskirtinis tuo, kad didelis dėmesys skiriamas profesiniam mokymui.

Gerinsime Lietuvos akušerijos ir kūdikių sveikatos bei vaiko raidos sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą. 

„Tarp naujų bendradarbiavimo sričių yra profesinio mokymo ir rengimo priemonėms įgyvendinti“, – sakė G. Skaistė.

Pasak ministerijos pranešimo, naujojo finansavimo laikotarpiu taip pat bus plečiama pameistrystės sistema ir migrantų profesinis mokymas Investicijų sulauks ir pilietinio įsitraukimo bei savanorystės stiprinimo iniciatyvos.

Iniciatyvos bus pradėtos finansuoti 2024 metais, kai bus parengtos bendradarbiavimo programos, o jas reikės įgyvendinti iki 2029 metų pabaigos.

Pernai Šveicarija Lietuvai skyrė apie 48 mln. eurų, kurie turi būti panaudoti iki 2029 metų gruodžio, o 2007-2012 metais – apie 66 mln. eurų. Šios lėšos buvo naudojamos ligoninių infrastruktūrai, aplinkosaugai ir energijos efektyvumo didinimui, nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūrai, nevyriausybinių, bendruomenių organizacijų iniciatyvoms, moksliniams tyrimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Praturtes

mokyklu direktoriai ir ligoniniu vadovai. O zmogui - organa i aki. Kaip iprasta...

Kurios

salies?

Blogai

Kai valstybė neracionaliai įsisavina lėšas ,realybė visiškai kita ,kažin po kiek laiko ar bus galima pamatyti tikrą įsisavinimo vaizdelį, ponui Tapinui tai nearti dirvonai o valstybei klondaiko kasykla
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS