Lietuva sutarė su „Gazprom“ dėl dujų tiekimo 2019 metais | kl.lt

LIETUVA SUTARĖ SU „GAZPROM“ DĖL DUJŲ TIEKIMO 2019 METAIS

Lietuva sutarė su Rusijos koncernu „Gazprom“ dėl dujų pirkimo 2019 metais sąlygų, šiuo metu laukiama paskutinių parašų, pranešė už gamtinių dujų tiekimą atsakinga valstybės valdoma įmonė.

„Šiuo metu vyksta sutarties formalizavimas, dėl sutarties sąlygų susitarta, nuo sausio 1 dienos dujų tiekimas yra užsitikrintas“, – BNS pirmadienį informavo bendrovė „Lietuvos energijos tiekimas“.

Paskutinės 2018-ųjų dienos popietę įmonės atstovai nurodė, kad šiuo metu laukiama paskutinių parašų sutartyje.

Bendrovė neatskleidžia konkretaus iš „Gazprom“ numatomo įsigyti dujų kiekio, tačiau jis, pasak įmonės atstovų, nebus didesnis nei šiemet.

Be „Gazprom“, „Lietuvos energijos tiekimas“ kitąmet planuoja įsigyti suskystintų gamtinių dujų iš Norvegijos ir kitų tiekėjų.

„Gazprom“ duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį Lietuva iš Rusijos importavo 764 mln. kubinių metrų dujų – 4 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu.

2017 metais „Gazprom“ Lietuvai tiekė kiek daugiau nei pusę viso šalyje suvartoto dujų kiekio.

Lietuvos valdžia daugelį metų kaltino Rusiją, kad dujų tiekimą naudoja kaip politinio spaudimo priemonę. „Gazprom“ monopolį Lietuva panaikino 2015 metais atidariusi suskystintų gamtinių dujų terminalą Klaipėdoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Alis Petkus...

eilinis neūkiškumas ir nemokšiškumas su Kruonio HAE panaudojimo perspektyvomis... vyriausybei, kol nevėlu, reikalinga skubiai sutvarkyti Astravo elektrinės saugumo padidinimo reikalus...

...

Chm: "Be „Gazprom“, „Lietuvos energijos tiekimas“ kitąmet planuoja įsigyti suskystintų gamtinių dujų iš Norvegijos ir kitų tiekėjų" - GAL tuo pačiu galėtumėt ir kainas nurodyt, KAIP čia su tuo kapitalistiniu principu kad reikia pirkt iš to kas pigiau parduoda?.. Na bet - čia juk SUPER-bizniai vyksta, o mes čia - bebalsiai įkaitai. Sako, kad 'konservai' MALDAVO rusų tiekt Lietuvai BRANGIAI dujas, nes reikėjo SGD 'geldos' biznį prastumt; dabar norvegų prašoma BRANGIAI dujas tam terminalui pardavinėt, nes... kam tą gautą dujinį kondensatą vėl išdujinti (tai juk brangu), jei galima rusų dujas tiesiogiai perpumpuot per tą SGD ir pateikt kaip ESĄ norvegiškas... kainos tai ŽYMIAI skiriasi, o tą skirtumėlį galima tyliai pasidalyt ir už tuos pinigėlius planuot naują 'savanorių' maištą.

Idalijus

Vaje vaje . Nuo tokiu sutarciu ir laivu statybu musu negerbiama ponia turetu atsistatydinti nedelsiant
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS