Lietuvių išlaidos Kalėdoms – rekordinės: tokios sumos nesame matę | kl.lt

LIETUVIŲ IŠLAIDOS KALĖDOMS – REKORDINĖS: TOKIOS SUMOS NESAME MATĘ

  • 9

Šiemet pasiruošimas Kalėdoms bus kitoks, praneša LNK.

Plačiau papasakojo „Inspired UM“ verslo plėtros vadovas Domantas Gailius.

– Kiek lietuviai šiemet ruošiasi skirti pinigų Kalėdų dovanoms?

– Ir oras prastas už lango, ir niūresnės naujienos pastoviai spaudžia. Mes atlikome reprezentatyvų Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimą ir sužinojome, jog Kalėdos yra laukiamas įvykis ir žmonės visai negailės pinigų. Fiksuojame didžiausią pinigų skyrimą per eilę metų, kiek atliekame šį tyrimą. Dovanoms bus skirta per 230 eurų, o Kalėdų stalui dar apie 130 eurų. Suma – milžiniška, mes niekada nesame matę tokios sumos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kiek asmenų žmonės ruošiasi apdovanoti šiemet?

– Pasirodo, žmonės dovanoja dovanas gausiai, galvoja apie daug savo artimųjų, draugų, bendraminčių, kolegų. Vidutiniškai lietuviai dovanos apie šešias dovanas, bet tai tėra tik vidurkis. Jis teatspindi tik patį viduriuką. Pavyzdžiui, moterys dovanoja apie septynias, aštuonias ar daugiau dovanų. Labai panašiai elgiasi ir mažesnių bendruomenių žmonės. Greičiausiai ten žmonės gyvena draugiškiau, turi daugiau draugų, pažįstamų ir jais rūpinasi. Vyrai šiuo aspektu yra labiau vyriški. Jie perka po dvi, tris dovanas.

– Ar tikrai nemaža dalis ruošiasi apdovanoti ir savo keturkojus?

– Taip. Mes, kaip tauta, tampame emociškai labiau subrendę. Net 12 proc. lietuvių galvoja apie dovanas augintiniui. Toks pats žmonių skaičius galvoja apie bendradarbius ar bendraklasius.

– Jūsų buvo nuostabus palyginimas su lygintuvu. Ką išgyvena lygintuvas?

– Lygintuvo laukia tokie liūdnesni laikai. Visuomet Lietuvoje vyravo praktiškos dovanos: lygintuvas, kojinės ar kiti dalykai. Kiekvienais metais mažėja ta tendencija. Praeitais metais apie 60 proc. lietuvių sakė pirksiantys praktiškas dovanas, o šiemet taip darys tik 50 proc. gyventojų. Antroje vietoje yra patyrimo dovanos. Tas skaičius labai sparčiai auga. Paklausus žmonių, kaip jie galvoja įsigyti tas dovanas, tai dalis jų sako lauksiantys akcijų ir radus gerą daiktą jį nupirks. Tačiau matome, kad žmonėms rūpi kiti žmonės. Jie klausia artimųjų, domisi, seka juos, šniukštinėja. Žmonės skiria savo laiką ir dėmesį, kad tą dovaną įsigytų.

– Kiek lietuviai šiemet ruošiasi skirti pinigų dovanoms?

„Pas mane ir dukra, ir anūkai yra, tai ruošiuosi išleisti apie 500 eurų. Negalvoju, kaip sutaupyti. Ruošiuosi išeiti į pensiją, bet, kol dirbu, noriu paišlaidauti“, – teigė moteris.

„Priklauso nuo šeimos biudžeto. Jei labai nori pradžiuginti mylimą žmogų, tai greičiausiai tie 200 eurų yra visai adekvati suma“, – sakė mergina.

„Nepagalvojau, kad tokia statistika išvis yra daroma. Galų gale šeimoje gyvena ne vien moteris, tai tos dovanos išsiplečia iki didesnio skaičiaus“, – sakė vyras.

„Dovanoju visiems šeimos nariams. Pas mus didelė šeima, tai mes dovanojame daug dovanų“, – kalbėjo vaikinas.

„Nesutinku. Dovanoju žymiai daugiau“, – nuomonę išreiškė vaikinas.

„Esu dovanojęs augintiniui. Nežinau, ar džiaugėsi. Negali pasakyti“, – kalbėjo vaikinas.

„Įsigijome būstą, tai šiek tiek paprasčiau žiūrėsime“, – teigė vyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kalėdų bobutė

Nesu turtinga, bet dovanoms išleisiu 700 eurų. Dėsiu vaikams į vokelius pinigėlius ir jie nusipirks tai ko labiausiai reikia. Vaikai moka būsto paskolas. Tad, pinigėliai pravers. Dovanas perku tik mažai anūkei ir vyrui.

Onė

Na šitokie pastebėjimai nieko verti,jio didesnis debilas tuo daugiau švaistosi,čia sukurta prekybininkams kad daugiau pasipelnyti.normalus mąstantis pilietis sugebės švęsti Kalėdas nesišvaistant,suteikiant džiaugsmo vaikams .,artimiesiems,

jei butu

dievas jis padarytu krize, nes tas geras gyvenimas jau uzknisti pradeda, su kylančiomis kainomis. Bet kaip nėra taip nėra tos krizės. Na ką roma ir kažkada buvo, ir egiptas ir t.t. ir visi krito. Tai reikia džiaugtis geru gyvenimu kol galim. Kas čia žino kas gali buti,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS