Lietuvoje apsaugos priemones gamina 256 įmonės | kl.lt

LIETUVOJE APSAUGOS PRIEMONES GAMINA 256 ĮMONĖS

Lietuvoje dabar yra 256 įmonės, gaminančios apsaugos priemones, tinkančios kovai su koronaviruso epidemija, sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Elijus Čivilis. 

„Paskutinis didysis pirkimas, kurį darė Sveikatos apsaugos ministerija, buvo birželio pradžioje, ir matome labai konkurencingą dalyvavimą. Yra net įmonių konsorciumas, kuris visas tas devynias, ar kiek jų yra, svarbiausias apaugos priemones siūlo“, –  pirmadienį Seimo Audito komitete teigė viceministras.

E. Čivilio teigimu, lietuviškų gamintojų duomenų bazė yra ir „Versli Lietuva“ ją administruoja.

Anot  E. Čivilio, iki koronaviruso pandemijos šalyje nebuvo ne vieno gamintojo, tiekusio rinkai apsaugos priemones. Daugelis iš veikiančių dabar gamintojų persikvalifikavo, o ne pradėjo veiklą nuo nulio.  

Viceministras taip pat pranešė, kad jau kelios laboratorijos Lietuvoje ketina teikti lietuviškų apsaugos priemonių sertifikavimo paslaugas.

„Iki šio neturėjome tokio sertifikacijos centro“, – priminė viceministras.

Tuo tarpu Vyriausybės vicekancleris Alminas Mačiulis pranešė, kad visas į Lietuvą iš visų šalių atgabentų apsaugos priemonių kokybę iki šiol galėjo įvertinti Kauno technologijos universiteto laboratorija.

A. Mačiulis parlamentarams priminė, kad Europos Komisijai jau yra išsiųsta paraišką dėl regioninio Europos Sąjungos medicinos priemonių atsargų kaupimo centro steigimo Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Dvidešimt pirmo amžiaus vergija. Greit lieps iškištais pimpiais vaikščiot, tai lietuviai vergai ir vaikščios.

geras biznis

geras ir greitas biznis padeda susikrauti milijonus, užtat valdžiažmogiai ir spiria paklusnius žmogelius nešioti dusinančias kaukes, pirštines, nuo kurių šunta rankos, ir urmu lėktuvais ir vagonais iš kinų vežasi "apsaugos priemones", parduodamas kosminėmis kainomis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS