Lietuvos banko vadovas: „Revolut“ nepadarys didelio proveržio būsto paskolų rinkoje | kl.lt

LIETUVOS BANKO VADOVAS: „REVOLUT“ NEPADARYS DIDELIO PROVERŽIO BŪSTO PASKOLŲ RINKOJE

  • 3

Jungtinės Karalystės finansinių technologijų įmonei „Revolut“ paskelbus, kad ji pradės teikti būsto paskolas, Lietuvos banko vadovas sako nemanantis, kad „Revolut“ padarytų didelį proveržį šioje rinkoje.

„Revolut“ yra tas inovatyvus žaidėjas, kuris teiktų, kaip suprantu, labiau technologija pagrįstą būsto paskolų sprendimą. Ar vienas „Revolut“ padarytų didžiulį proveržį? Nemanyčiau. Nemanyčiau, kad tai vyktų labai greitu metu“, – interviu portalui 15 min“ sakė Gediminas Šimkus.

Jo teigimu, šis tarptautinis žaidėjas Lietuvą mato kaip tam tikrą šios paslaugos plėtros pradžią visoje euro zonoje: „Turint omenyje, kad „Revolut“ veikia per visą Europą, matytume, kas ta sėkmė čia, Lietuvoje, galbūt turėtų įtakos jo planams platesnei plėtrai kitose šalyse“.

Vis dėlto, nepriklausomai nuo „Revolut“ paskolų apimčių Lietuvoje, G. Šimkus teigė matantis tam tikrą pozityvų žingsnį teisinga kryptimi didinant konkurenciją Lietuvos bankų sektoriuje.

„Revolut“ pernai gruodį pranešė netrukus teiksianti būsto paskolas, o Lietuva turėtų būti tarp pirmųjų šalių. Visoje Europoje veikiančio ir Lietuvoje banko licenciją turinčio „Revolut Bank“ Kreditų skyriaus vadovas Darius Klimas tuomet sakė, kad būsima paslauga turėtų būti skaitmeninė.

Anot bendrovės, dar ne aišku, nuo kada ir kur bus teikiamos būsto paskolos. „Revolut Bank“ Lietuvoje jau teikia vartojimo paskolų ir kredito kortelių paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Died

Pasenusio dizaino baldai

Kaziolui byyyy>

Ziurek birkos dejejau,kad rago tau neikirstu tas revoliutas kacapu.Taip maza birka turi,visai susitrauks.

Byyyy Rka DEJĘS

Šymkau ...žiūrėk kaip REWOLIUTAS NUPYIYZSDINS sEBo ir panašiai potencialius klientus dėl būtų paskolų :-)))))))) net nespės nusipersti ..... O klientai ,tame tarpe ir AŠ būsiu su REWOLIUT ....nes jų normalus pasiūlymai !!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS