Lietuvos elektros perdavimo tinklas – tarp patikimiausių regione | kl.lt

LIETUVOS ELEKTROS PERDAVIMO TINKLAS – TARP PATIKIMIAUSIŲ REGIONE

  • 0

Elektros perdavimo bendrovės "Litgrid" prižiūrimas tinklas yra tarp patikimiausių regione. Jame 2016 metais užfiksuota 11 atvejų, dėl kurių sutriko elektros perdavimas vartotojams. Neperduotos energijos kiekis per metus siekė 28,1 megavatvalandės (MWh).

"Perdavimo tinklo patikimumas ypač svarbus sėkmingai sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais (...) Ir toliau investuosime į tinklo atnaujinimą ir ilgalaikį patikimumą užtikrinsiančius projektus", - pranešime spaudai teigė "Litgrid" generalinis direktorius Daivis Virbickas.

Europos elektros perdavimo sistemos operatorių asociacija (ENTSO-E) paskelbė Šiaurės ir Baltijos regiono (Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos) elektros tinklų sutrikimų ataskaitą už 2016 metus.

Santykinis ENS (angl. energy not supplied) - neperduotos energijos kiekio santykis su Lietuvoje suvartotos elektros kiekiu (išreikštu milijonine dalimi), siekia 2,7. Pagal šį rodiklį "Litgrid" tinklas yra antras patikimiausias Šiaurės ir Baltijos regione.

Bendrovės teigimu, ypač patikimai veikia 330 kV tinklas, kuriame 2016 metais nebuvo nė vieno trikdžio, nutraukusio elektros perdavimą.

Tinklo stiprinimo ir ilgalaikį sistemos patikimumo projektams "Litgrid" kasmet planuoja skirti apie 40 milijonų eurų investicijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS