LTSA: baltarusių vežėjai keleivius į Lietuvą veža ir be kelionės leidimų | kl.lt

LTSA: BALTARUSIŲ VEŽĖJAI KELEIVIUS Į LIETUVĄ VEŽA IR BE KELIONĖS LEIDIMŲ

  • 5

Keleivius vežančiuose Baltarusijos autobusuose fiksuojama šiurkščių pažeidimų, neretai vežėjai neturi kelionės leidimų, teigia Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA).

Antradienį LTSA pareigūnams Vilniuje patikrinus du keleivius vežusius Baltarusijoje registruotus autobusus, vairuotojai neturėjo kelionei reikalingų leidimų.

Autobuso keleiviai buvo išlaipinti, jie savarankiškai pasiekė Vilniaus autobusų stotį, o vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir skirta 2,5 tūkst. eurų bauda.

Nuo praėjusių metų liepos Baltarusijoje registruotus autobusus tikrinanti organizacija teigia, kad iki šios dienos patikrinus 47 Baltarusijoje registruotus autobusus, kurie reguliariais bei nereguliariais reisais vežė keleivius iš Lietuvos į Baltarusiją ir atgal, nustatyti 24 atvejai, kai veikla vykdyta be kelionės leidimų, 25 atvejais rasta vairavimo ir poilsio pažeidimų.

„Matome, kad manipuliuojama keleivių vežimo pobūdžiu: traktuojama, kad veža keleivius užsakomuoju reisu, tačiau patikrinus išaiškėja, kad tai reguliarusis reisas, o tai yra pažeidimas“, – sakė LTSA direktorius Genius Lukošius.

Anot jo, taip pat pasitaiko atvejų, kai traktuojama, jog vežama bendra žmonių grupė (ekskursija), tačiau į vieną pusę keliauja vieni keleiviai, o grįžta kiti.

LTSA vadovo teigimu, tai šiurkštus Lietuvos ir Baltarusijos vyriausybių susitarimo „Dėl tarptautinio vežimo automobiliais“ pažeidimas.

Pernai Baltarusijos keleivių vežėjai identifikuoti kaip keliantys daug rizikų, todėl LTSA nuolatos tikrina, kaip jie laikosi reikalavimų.

Už keleivių vežimo pažeidimus skiriama nuo 2,5 tūkst. iki 3 tūkst. eurų bauda, už pakartotinį nusižengimą – nuo 3 tūkst. iki 3,5 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ba todel

per siena neina babainai,juos prabangiai iveza autobusai ,mikriukai ,lengvieji,tik kodel juos isileidzia , valdziai reik ar ksip ju ?

Kas

Kaip visada kaltas vairuotojas

O musu

kitaip? Nejuokinkite!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS