M. Lingė siūlo neleisti lošti asmenims, turintiems neišsimokėtų greitųjų kreditų | kl.lt

M. LINGĖ SIŪLO NELEISTI LOŠTI ASMENIMS, TURINTIEMS NEIŠSIMOKĖTŲ GREITŲJŲ KREDITŲ

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mindaugas Lingė pasidalino planu, kurį įvykdžius būtų galima mažinti probleminį lošimą. Tarp jo įvardijamų siūlymų, numatoma galimybė neleisti lošti asmenims, turintiems neišsimokėtų greitųjų vartojimo kreditų.

„Papildomi siūlymai svarstymams: (...) neleisti lošti asmenims, turintiems neišsimokėtų greitųjų vartojimo kreditų. Stiprinant kontrolę, įteisinti slaptą lošėją. Tas pats principas, kaip vaistinėse – slaptas pirkėjas. Būtų kontroliuojama, ar bendrovės laikosi nustatytų taisyklių ir tvarkų. Laikas svarstyti ir dėl kompiuterinių žaidimų, turinčių azartinio pobūdžio reguliavimo, kuriuose galima laimėti pinigų“, – pasiūlymus savo feisbuko paskyroje vardino M. Lingė.

„(...) Užtikrinti lošimų priežiūrai efektyvų finansavimą. Vienas galimas būdas – progresyvesnis nuotolinių lošimų bendrovių apmokestinimas, kurios turi žymiai didesnius pelnus ir užima dominuojančią padėtį rinkoje. (...) Kita alternatyva – priežiūros finansavimas proporcingai pagal formulę iš rinkos dalyvių - lošimų bendrovių. Kaip tai galioja su finansų rinkų priežiūra Lietuvos banke“, – tęsė jis.

Lošimų sektoriuje yra taisytinų vietų, jos matomos ir jų bus imtasi.

 

Politikas taip pat paminėjo jau Seime registruotas iniciatyvas dėl lošimų reklamos draudimo, amžiaus ribos nuo 18 iki 21 metų padidinimo, kuomet leidžiama lošti azartinius lošimus, taip pat Finansų ministerijos parengtas pataisas pavasario parlamento sesijai dėl Atsakingo lošimo gairių nuostatų perkėlimo į įstatymą.

Rudens Seimo sesijos metu, anot jo, turėtų būti svarstoma sukurti sistemą, leidžiančią kontroliuoti probleminį lošimą bei siekiant efektyviau blokuoti nelegalių internetinių lošimo bendrovių veiklą, sukurti legalių svetainių sąrašą.

„Užregistravus pataisas dėl lošimų reklamos draudimo iš oponentų girdėjosi nuogąstavimai, kad nesiūlant papildomų priemonių dėl probleminio lošimo užkardymo – reklamos draudimas nieko nespręs. Spręs, ir labai daug, kad naujomis priklausomybių aukomis netaptų kuo daugiau žmonių, ypač jaunų. Tiesa, reklamos klausimas visko neišspręs. Lošimų sektoriuje yra taisytinų vietų, jos matomos ir jų bus imtasi“, – argumentavo konservatorius.

ELTA primena, kad vasario viduryje informacinėje teisės aktų sistemoje buvo įregistruotos M. Lingės inicijuotos Azartinių lošimų įstatymo pataisos, kuriomis numatoma drausti azartinių lošimų reklamą.

Įstatymo pataisas pasirašė 47 parlamentarai iš beveik visų Seimo frakcijų. Prie iniciatyvos neprisijungė nė vienas parlamentaras iš Darbo frakcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

k

Teisingai ir turintiems skolų žmonems

O kam

tu losimu reikia isviso?

Teisingai

Ir neleisti lošt konservantams,auginantiems ožio barzdą bei klyne nešiojantiems kylą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS