M. Lingė: vienišų asmenų pensija padėtų išvengti diskriminacijos | kl.lt

M. LINGĖ: VIENIŠŲ ASMENŲ PENSIJA PADĖTŲ IŠVENGTI DISKRIMINACIJOS

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė sako, kad vienišų asmenų pensija padėtų išvengti diskriminacijos.

„Poreikis, kad būtų vienišų asmenų pensijos, atsiranda, kad nebūtų diskriminacijos, nes dabar našliai, kurie gyvena vieni dėl to, kad vienas iš artimųjų iškeliavo, gauna vadinamąją našlio pensiją, o žmonės, kurie nesukūrė šeimos, kurie dėl kitų aplinkybių gyvena vieni, tokios teisės neturi. Jų statusai panašūs, jie gyvena vieni, bet valstybės pagalba į juos žiūrėdavo skirtingai. Tai todėl siūloma suvienodinti, kad žmonės, kurie gyvena vieni ir yra našliai, būtų traktuojami vienodai“, – LRT radijui trečiadienį sakė M. Lingė.

Pasak M. Lingės, įstatymo projektą dėl vienišų žmonių pensijos planuojama svarstyti Seimo pavasario sesijoje.

„Galvojama, kad kitiems metams gali reikėti apie 15 mln. eurų, kad galėtų būti mokama po 28 eurus“, – sakė komiteto pirmininkas.

ELTA primena, kad, jei Seimas trečiadienį pritars patobulintam „Sodros“ biudžetui, skaičiuojama, kad vidutinė senatvės pensija su būtinuoju stažu 2021 metais pasieks 440 eurų, o vidutinė pensija – 413 eurų. Šiuo metu vidutinė senatvės pensija su būtinuoju stažu sudaro 400 eurų, o vidutinė pensija – 377 eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Morgana

Pagarba už išmintingą sprendimą. Visiems senatvėje vienišiems vienodai sunku. Buvo keista išimtis

grazina

apie kokia parama kalbate - mires sutuoktinis visa gyvenima dirbo ir mokejo valstybei mokescius bet uzdirbta pensija nepasinaudojo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS