M. Navickienė: karo pabėgėliai įsidarbinti Lietuvoje galės be papildomų procedūrų | kl.lt

M. NAVICKIENĖ: KARO PABĖGĖLIAI ĮSIDARBINTI LIETUVOJE GALĖS BE PAPILDOMŲ PROCEDŪRŲ

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tikina, kad Vyriausybėje svarstomu Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimo projektu siekiama perkelti dalį nuostatų iš dabar galiojančių vidaus reikalų ministrės įsakymų, kurie, pasibaigus nepaprastajai padėčiai, nebegaliotų. Pasak jos, pakeitimai leis lengviau karo pabėgėliams Lietuvoje integruotis į darbo rinką.

„Karo pabėgėliai, turintys laikinosios apsaugos statusą, galėtų įsidarbinti iš karto užsiregistravę Lietuvoje, be jokių papildomų procedūrų, nelaukiant, kol bus suteiktas statusas, kad iš karto galėtų integruotis į darbo rinką“, – trečiadienį žurnalistams teigė M. Navickienė.

Ministrė aiškina, kad po pakeitimų karo pabėgėlių įdarbinimo tvarka išliktų tokia, kokia yra dabar, net ir pasibaigus nepaprastajai padėčiai Lietuvoje. Anot jos, visi žmonės, kurie bėga nuo karo ir pasiekė Lietuvą, jau užsiregistravę iš karto galėtų įsilieti į darbo rinką.

„Kitas palengvinimas, numatomas projekte, tai galimybė įsidarbinti darbuotojams iš trečiųjų šalių laikino įdarbinimo įmonėse, tačiau išlaikant apsaugą tiems žmonėms, kurie pasirenka tokį kelią“, – sakė M. Navickienė.

„Darbuotojai, įsidarbinantys laikino įdarbinimo įmonėse, turėtų dirbti visą darbo dieną, gauti ne mažesnį nei vidutinį atlyginimą, o jeigu tuo metu nėra užsakymų, darbo, negalėtų gauti mažiau negu minimalią mėnesinę algą“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Lietuvoje darbą jau rado daugiau kaip 7,6 tūkstančio nuo karo siaubo Ukrainoje pabėgusių žmonių. Tai sudaro trečdalį į Lietuvą atvykusių darbingo amžiaus žmonių iš Ukrainos. Dirbantys ukrainiečiai mūsų šaliai jau sumokėjo daugiau kaip 3 mln. eurų mokesčių, per balandį – beveik 2 mln. eurų, sakoma Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) pranešime.

Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimai bus svarstomi trečiadienį vyksiančiame Vyriausybės posėdyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

pylėsi šiandien saliarką kauno autobusuose vienas toks,apsivilkęs ryškiai mėlyną bliuzoną su adidas zenklu per visą pilvą

,,papildomos proceduros ,,, reikalingos

tik Lietuvos pilieciams , o trecius saliu kurwos priimamos ir ydarbinamos be eiles y visas skyles...

aha

tuoj puls ir lenks nugaras už 700 ar 800 šimtelius į rankas... Už tokius pinigus jau greit išromytos varlės nebenupirksi... Ne tam jis "Lexus" ten nusipirko, kad dar čia nugarą lenktų. Nelaikykit bent kitų kvailiais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS