M. Navickienė: pensijos kitąmet augs sparčiau | kl.lt

M. NAVICKIENĖ: PENSIJOS KITĄMET AUGS SPARČIAU

  • 8

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė žada, kad kitąmet visos pensijos augs labiau nei numatyta įstatyme. Monika Navickienė kol kas neatskleidžia konkrečių skaičių.

„Nesustosime ir 2022 metais, jau dabar galiu pasakyti, kad pensijos bus indeksuojamos sparčiau, negu yra numatyta dabartiniame įstatyme ir jos kils ženkliau, negu buvo prognozuota. Konkrečių skaičių šiandieną dar pasakyti nenorėčiau (...), tačiau 2022 metais kils visos senatvės pensijos“, – Seime žurnalistams sakė M. Navickienė.

„Siekiame, kad tas „Sodros“ perviršis, kurį ateityje matysime kaip sukauptą, būtų skirtas būtent papildomam indeksavimui, todėl pensijos augs“, – sakė ji.

Pensijos didinamos kasmet – jos didėja vidutiniškai tiek, kiek auga ekonomika ir gyventojų darbo užmokesčio fondas.

„Sodra“ kovą skelbė, kad šiais metais pensijos padidėjo vidutiniškai 9,58 proc., o su būtinuoju stažu – 41 euru iki 440 eurų, o vidutinė pensija – 38 eurais iki 415 eurų.

Šių metų sausį Lietuvoje buvo daugiau kaip milijonas pensijų gavėjų, tarp jų – 614 tūkst. senatvės pensininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Privaiėtų susirūpinti neįgaliųjų pensininkų išmokomis,kur tai matyta,kad pensija ligotam žmogui nesiekia nė 300 eurų...kaip išgyventi,kai vaistai nežmoniškomis kainomis,juk ne visi kompensuojami.Ne visi senatvės pensininkai pasiligoję,kai kurie dar ir dirba...pagal tai ir vidutinė pensija 414 e.Kur žmogiškumas ir teisingumas,juk esam civilizuota šalis,o gal ir ne?

Anonimas

Teisingai ,viskas turi būti dabar ir šiandieną o ne kažkada.Taip yra civilizuotose šalyse.Nes žmogus gyvena šiandieną o ryt gali jo nebebūti .Taip kad apie kažkada , kitą met ,negali būti ir kalbos.

pensininkas

man norisi smagiau gyvent siandien,o ne laukt malones kitais metais,dirbau nelengva darba,santaupos rubliais prapuole,keiciant i litus dabar moka kapeikas.O valdziazmogiai tik meto pazadus(KITAIS METAIS BUS GERIAU) ir taip 30m. LIETUVISKAS KAPITALIZMAS sukurtas lian....gio pakaliku...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS