Vyriausybė pritarė kompensacijų už šilumą gavėjų rato išplėtimui | kl.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ KOMPENSACIJŲ UŽ ŠILUMĄ GAVĖJŲ RATO IŠPLĖTIMUI

Gerokai augant centralizuotos šilumos kainoms, Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui didinti kompensacijų už šildymą gavėjų ratą.

Įstatymo projektu siūloma padidinti valstybės remiamų pajamų (VRP) dydį, taikomą apskaičiuojant būsto šildymo išlaidų kompensaciją. VRP siūloma didinti nuo 128 iki 253-384 eurų, priklausomai nuo kartu gyvenančių žmonių skaičiaus.  

Jei Seimas pritars, nuo kitų metų sausio kompensacijas gautų dar 15 tūkst. gyventojų ir tam reikėtų papildomai 15,8 mln. eurų. 

Dabar kompensacijas už šildymą gauna 95 tūkst. žmonių, tam skiriama 14 mln. eurų per metus.

Centralizuota šiluma šį šildymo sezoną visoje Lietuvoje brangsta vidutiniškai apie 30 procentų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ragina visus mažas pajamas gaunančius gyventojus kreiptis dėl paramos.

„Noriu paraginti visus žmones, kurie mano, kad jų pajamos nėra pakankamos apmokėti šildymo sąskaitas, kreiptis į savivaldybes, seniūnijas, ir jų atvejai bus vertinami individualiai“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

Anot M. Navickienės, svarbu ir tai, jog priešingai nei anksčiau, dabar apskaičiuojant kompensacijų dydį nėra vertinamas žmonių turtas.

Mūsų skaičiavimais, jei šeima uždirba minimalų mėnesio atlyginimą, du žmonės ir augina du vaikus, tai jie turėtų patekti į šildymo kompensacijos gavėjų ratą.

„Mūsų skaičiavimais, jei šeima uždirba minimalų mėnesio atlyginimą, du žmonės ir augina du vaikus, tai jie turėtų patekti į šildymo kompensacijos gavėjų ratą“, – patikino ministrė.

„Todėl tikrai raginu žmones kreiptis, nes ne visi žino, kad tokia parama galima – pabandyti išsiaiškinti savo socialiniuose skyriuose tikrai galima“, – pridūrė M. Navickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

B let

ir vėl visus gainios po juodos biurokratijos kabinetus. Ir dar turbūt nuotoliniu. Kai ubagai net išmaniojo telefono neturi..Kiek nervu ir laiko žmonėm suėda vietoje to kad iškart padarytų normalias kainas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS