M. Navickienė: šildymo ir kitų išmokų prašymų nagrinėjimas bus automatizuotas | kl.lt

M. NAVICKIENĖ: ŠILDYMO IR KITŲ IŠMOKŲ PRAŠYMŲ NAGRINĖJIMAS BUS AUTOMATIZUOTAS

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad kompensacijų už šildymą mokėjimo pamokos yra išmoktos „gana gerai“, todėl kitą šildymo sezoną tam bus pasiruošta geriau – procesas bus automatizuotas, žmonėms nereikės teikti informacijos, esančios registruose. Pasak ministerijos atstovų, kartu bus palengvintas ir socialinių išmokų prašymų nagrinėjimas.

„Pamokas išmokome gana gerai ir pasiruošę ateities šildymo sezonams būsime geriau. Būsime daugiau automatizuoti, to mes pasieksime. Ateinantį šildymo sezoną bus sklandesnis prašymų nagrinėjimas, kad nereikėtų dalies informacijos, kuri bus prieinama kituose registruose, iš žmonių papildomai prašyti“, – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete trečiadienį teigė ministrė.

Jos teigimu, dėl individualių prašytojų aplinkybių dar neišnagrinėta dalis prašymų skirti kompensacijas už praėjusį šildymo sezoną. 

Ateinantį šildymo sezoną bus sklandesnis prašymų nagrinėjimas, kad nereikėtų dalies informacijos, kuri bus prieinama kituose registruose, iš žmonių papildomai prašyti.

„Paskutiniai pranešimai dar neišnagrinėti ne dėl programinės įrangos trikdžių – dažniausiai tai yra dėl tam tikrų individualių žmogaus, kuriam ta kompensacija dar nėra skirta, aplinkybių“, – pridūrė M. Navickienė.    

Ministerijos kanclerė Ana Selčinskienė pranešė, kad netrukus bus pradėta testuoti programa, leisianti greičiau apdoroti prašymus skirti ne tik šildymo kompensacijas, bet ir kitas socialines išmokas. 

„Iki Joninių paleisime testavimui įrankį, kuris palengvins savivaldybėms žmonių prašymų nagrinėjimą dėl visos piniginės paramos, įskaitant ir dėl šildymo kompensacijų. Iki šildymo sezono, kai jau viskas bus ištestuota, bus paleista aplikacija dėl automatizuoto skyrimo tai daliai gyventojų, apie kurių pajamas visa informacija bus valstybės registruose“, – kalbėjo A. Selčinskienė. 

Ministerijos Piniginės paramos grupės vadovė Svetlana Kulpina informavo, kad visose savivaldybėse daugiau negu 90  proc. prašymų dėl kompensacijų už praėjusį šildymo sezoną jau yra išnagrinėta. Tuo metu Vilniuje išnagrinėta 85 proc. prašymų.

„Liko atskiri gyventojai, kurie kreipėsi dėl kompensacijų paskutinėmis dienomis. Pastebėjome suaktyvėjimą balandžio mėnesį, nes kompensacijas galima skirti už visą šildymo sezoną“, – sakė ji.

S. Kulpinos teigimu, kompensacijos buvo skirtos 80 proc. visų besikreipusiųjų. 

Pasak M. Navickienės, kompensacijų prašytojų praėjusį šildymo sezoną išaugo pusantro karto, palyginti su 2021-2022 metų šildymo laikotarpiu.  

Anksčiau ministerija yra nurodžiusi, kad nuo 2022 metų pradžios kompensacijų gavėjų padaugėjo daugiau kaip 2,5 karto, o išlaidos šiai paramai – 3,4 karto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tskant

dauguma bus atmestos automatiskai, nebent priklausote nelieciamuju ratui.

viena iš daugelio

Žiemą sunkiai susimokėjome už šildymą, gyvename privačiame name,taupėme, šalome, temperatūrą namie laikėme tik iki 16-17 laipsnių.Esame senatvės pensininkai, jokių kompensacijų nei žiemą ir iki dabar dar negavome, kažkoks absurdas, prašymai pateikti žiemos pradžioje, jokios informacijos apie kompensacijas negavome. Kyla klausimas, kam tada reikalingos tos kompensacijos, jau ir vasara atėjo.

as

Šildymas jau baigėsi ,bet skirtos kompensacijos dar negavau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS