M. Skuodis Kyjive pristatė platformą Ukrainos transporto infrastruktūrai atkurti | kl.lt

M. SKUODIS KYJIVE PRISTATĖ PLATFORMĄ UKRAINOS TRANSPORTO INFRASTRUKTŪRAI ATKURTI

  • 0

Susisiekimo ministras Marius Skuodis Kyjive pristatė Lietuvos kartu su Švedija, Kanada ir Ukraina inicijuojamą naują bendradarbiavimo ir paramos Ukrainai platformą „CIG4U“, šeštadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Platforma skirta Ukrainos transporto infrastruktūros atstatymui remti.

Tarptautiniame transporto forume (ITF) inicijuojama „CIG4U“ yra viena iš prioritetinių Lietuvos pirmininkavimo ITF veiklų.

„Tarptautiniame transporto forume nuosekliai dirbame su bendramintėmis šalimis, siekdami padėti Ukrainai atkurti ypatingos svarbos transporto infrastruktūrą. Tikimės, kad naujoji paramos platforma sutelks tarptautinę bendruomenę bendriems tikslams ir leis reikšmingai prisidėti prie veiksmingo ir tvaraus Ukrainos atstatymo“, – sako susisiekimo ministras M. Skuodis.

Transporto srityje šiuo metu jau nustatyta kelios dešimtys prioritetinių Ukrainos atstatymo projektų. Vieną pirmųjų projektų, kurį finansuoja Kanada, ITF įgyvendina kelių ir geležinkelių sektoriuose.

Bendrame ministrų susitikime Kyjive M. Skuodis pabrėžė, kad Lietuvai nepaprastai svarbu plėtoti šiaurės–pietų krypties transporto koridorių, jungiantį Baltijos, Juodąją ir Egėjo jūras. Lietuvos siūlymu naująjį transeuropinį transporto tinklą TEN-T numatyta papildyti europine geležinkelio vėže į Klaipėdą, jame taip pat numatytos naujos karinio mobilumo jungtys tarp Lietuvos ir Lenkijos.

Tikimės, kad naujoji paramos platforma sutelks tarptautinę bendruomenę bendriems tikslams ir leis reikšmingai prisidėti prie veiksmingo ir tvaraus Ukrainos atstatymo.

Naujojo TEN-T tinklo projekte bendra Lietuvos ir Ukrainos iniciatyva jau numatyta papildoma Šiaurės–Baltijos jūrų koridoriaus jungtis į Ukrainą per Jagodino–Dorohusko sienos kirtimo punktą – arčiausiai tarp Lietuvos, Baltijos šalių ir Ukrainos esančią transporto jungtį.

„Turime sujungti Baltijos ir Juodąją jūras pakankamą pajėgumą turinčiais transporto koridoriais, pertvarkyti dabartines geležinkelio jungtis nuo Klaipėdos jūrų uosto iki pat Odesos ir kitų Ukrainos uostų į europinės vėžės TEN-T koridorių. Papildomos transporto jungtys su Lenkija ir Ukraina leis užtikrinti didesnes keleivių, krovinių ir karinio mobilumo galimybes“, – teigia M. Skuodis.

„CIG4U“ platformą ITF inicijuojančios Lietuva, Kanada ir Švedija padės Ukrainai atliepti neatidėliotinus transporto poreikius ir prisidės prie ilgalaikio šalies transporto jungčių atkūrimo.

ITF platforma taip pat koordinuos tarptautinės paramos Ukrainos infrastruktūros atstatymui telkimą, užtikrindama skaidrų pagalbos naudojimą svarbiausiems Ukrainos prioritetams.

Tarptautinis transporto forumas – tarpvyriausybinė organizacija, kuriai priklauso 66 šalys narės. Ši organizacija – vienintelis globalus forumas, vienijantis pasaulio valstybių susisiekimo srities politikus, praktikus, analitikus ir apimantis visas transporto rūšis.

Gairės: Marius Skuodis, pristatė platformą, Ukrainos transporto infrastruktūrai atkurti, Kyjivas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS