M. Skuodis: transporto sektorius susiduria su iššūkiais | kl.lt

M. SKUODIS: TRANSPORTO SEKTORIUS SUSIDURIA SU IŠŠŪKIAIS

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad transporto sektorius šiuo metu susiduria su daug iššūkių.

„Susisiekimo sektorius šiuo metu yra labai stipriai priremtas prie sienos. Mes kalbame apie didelį bendrojo vidaus produkto (BVP) procentą, kiek sektorius sukuria, bet pasižiūrėkime vien į vežėjus: nuolatinės diskusijos pirmiausia yra apie darbo jėgą, kas dirbs sektoriuje, taip pat turime Europos Sąjungos sprendimus, Mobilumo paketą – tikslus dėl socialinių garantijų gerinimo palaikome, bet dėl tam tikro protekcionizmo iš Vakarų Europos valstybių pusės su tuo niekada negalime sutikti“, – ketvirtadienį nuotolinėje „GovTech Lab“ diskusijoje sakė M. Skuodis.

„Toliau turime sudėtingą geopolitinę situaciją, kur reikia laviruoti tarp skirtingų šalių. Turime Žaliojo kurso ambicingus tikslus suprantant, kad šitas sektorius išmeta iš visos ekonomikos praktiškai daugiausiai šiltnamio efektą sukeliančių dujų, kalbant lygiai tai pat apie kietąsias daleles, nuo kurių mirtingumas Lietuvoje – paradoksas – yra didžiausias tarp visų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos šalių“, – pridūrė susisiekimo ministras. 

Pasak M. Skuodžio, taip pat susiduriama su pokyčiais skaitmenizacijos srityje ir visa tai vyksta kontekste, kai sektorius yra išskirtinai svarbus Lietuvos ekonomikai.

„Sektorius yra prispaustas prie sienos, ir klausimas – ką darysime ir ką galime padaryti. Visi mano susitikimai su socialiniais partneriais yra apie tai, kad susėskime ir pasirenkime sektoriaus konkurencingumo didinimo planą, skaitmeninimo planą, kad visi vienodai suprastume, ką norime padaryti“, – sakė M. Skuodis.

Lietuvoje transporto ir logistikos sektorius sukuria apie 12 proc. BVP.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS