Medienos perdirbėjai investuoja į logistiką | kl.lt

MEDIENOS PERDIRBĖJAI INVESTUOJA Į LOGISTIKĄ

  • 0

Medienos perdirbimo lyderė, bendrovė "Juodeliai" išplėtė savo veiklą – investavo į medienos pervežimo verslą ir įkūrė antrinę įmonę "Žaibo ratai". Tai bus nepriklausomas juridinis subjektas, kuris sieks maksimalaus pelno vystyti savo veiklai vežėjų rinkos segmente.

Užėmė reikalingą nišą

Marijampolės, Radviliškio rajonuose ir Kalvarijoje savo veiklą vystančios įmonės "Juodeliai" specializacija – aukštos kokybės medinių Europos standarto padėklų (europadėklų), chemijos pramonės padėklų (CP padėklų) ir nestandartinių padėklų ruošinių gamyba. Neseniai įkurta ir pradėjusi veikti šios kompanijos antrinė įmonė "Žaibo ratai" gabens apvalią medieną, medienos ir kitokius produktus.

Medienos logistika yra svarbi medienos išteklių gavybos ir jos tolesnio kelio į gamybą dalis. Tam reikia turėti specifines transporto priemones ir aukštos kvalifikacijos darbuotojų, gerai išmanančių medienos gavybos ir perdirbimo niuansus.

"Daug metų dirbdami medienos perdirbimo srityje ir turėdami sukaupę didelę patirtį gerai žinome perdirbėjų poreikius,  suprantame žaliavos transportavimo ypatybes", – vardijo naujos bendrovės direktorė Milda Janulienė. Ji anksčiau dirbo įmonės "Juodeliai" pardavimo vadove ir kuravo tarptautinius bei vietinius pervežimus, buvo atsakinga už sandorius su užsakovais, rūpinosi, kad jie būtų abipusiškai naudingi, o juos įgyvendinti neužtruktų.

"Čia nemažą vaidmenį atlieka logistika, kruopštus jos darbo organizavimas, todėl šią sukauptą patirtį "Juodeliuose" įgyvendinsiu naujoje įmonėje",– sakė direktorė.

Nemažą vaidmenį atlieka logistika, kruopštus jos darbo organizavimas, todėl šią sukauptą patirtį "Juodeliuose" įgyvendinsiu naujoje įmonėje.

Moderni technika

Įmonė "Žaibo ratai" savo veiklą pradeda turėdama solidų transporto priemonių parką. Krovinius po visą šalį vežios aštuoni sunkvežimiai MAN, keturi vilkikai "Scania". Apvaliai medienai vežti skirtos aštuonios "Narko" puspriekabės, keturios "H&W Kaldary" priekabos. Pasirūpinta ir medienos pakrovimu – įsigyti keturi manipuliatoriai "Loglif". Tai bus antras pagal dydį turimas automobilių parkas tarp medienos vežėjų. Bendra investicija į technikos resursus sudaro 2 mln. eurų.

Transporto priemonių parko įkūrimo projektas įgyvendintas drauge su Medicinos banku. "Esame dėkingi bankui už pasitikėjimą, kurį esame užsitarnavę ankstesnėje veikloje, – sakė M.Janulienė. – Manome, kad įmonės pasirinkta strategija investuoti į pervežimus yra perspektyvi, todėl ir sulaukėme banko palaikymo."

Šiuo metu įmonė dėl bendradarbiavimo tariasi su didžiausiais medienos perdirbėjais Lietuvoje – UAB "Stora Enso Lietuva" ir UAB "IKEA Industry Lietuva". Įmonės "Žaibo ratai" vadovė akcentavo, kad jos vadovaujama bendrovė neapsiribos tik stambiomis kompanijomis. "Bendradarbiausime su visais, kam reikalingos transportavimo paslaugos, derinsime maršrutus prie kiekvieno kliento ir būsime lankstūs, kiek leis galimybės", – teigė M.Janulienė.

Kilni veikla

Įmonė "Žaibo ratai" bus dar vienas pastiprinimas pagrindinės bendrovės socialinėje veikloje, kurios netrūksta.

Nuo 2009 m. įmonės "Juodeliai" įkurtas labdaros ir paramos fondas "Juodeliai & Co" remia jaunimo užimtumą ir švietimą. Skiriamas didelis dėmesys tiems, kuriems reikalinga parama ir pagalba sunkioms ligoms gydyti. Fondo veikla siekiama prisidėti prie remiamų organizacijų ir asmenų kasdienio gyvenimo gerinimo. Taigi "Žaibo ratai" taip pat turės galimybes praturtinti šią prasmingą veiklą savo indėliu.

Perims tradicijas

Bendrovė "Žaibo ratai" perims ir pagrindinės įmonės tradicijas siekti aukštų veiklos rezultatų. Bendrovė "Juodeliai" yra sertifikuota trimis FSC standartais: gamybos grandies FSC-STD-40-004 V3, kontroliuojamos medienos FSC-STD-40-005 V3-1 ir prekių ženklų naudojimo FSC-STD-50-001 V2-0.

FSC® yra viena iš populiariausių miško ir medienos pramonės įmonių sertifikavimo programų. Ją įgyvendina tarptautinė, nesiekianti pelno ir nepriklausoma nevyriausybinė organizacija "Forest Stewardship Council".

Įmonės vertybės atsispindi ir įdiegtoje bendroje vadybos sistemoje, kuri atitinka pasaulio mastu pripažintų kokybės, aplinkos apsaugos bei darbuotojų saugos ir sveikatos standartų ISO 9001, ISO 14001 ir OHSAS 18001 reikalavimus.

Visi šie bendrovės "Juodeliai" pasiekimai, efektyvaus darbo organizavimo, veiklos patikimumo ir reputacijos puoselėjimo principai diegiami ir naujoje įmonėje "Žaibo ratai". Jos darbuotojai neabejoja, kad verslo partneriai greitai pajaus naujojo vežėjų rinkos žaidėjo naudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS