Medikų algoms siūloma skirti dar 75 mln. eurų | kl.lt

MEDIKŲ ALGOMS SIŪLOMA SKIRTI DAR 75 MLN. EURŲ

  • 0

Su pandemija kovojančių medikų atlyginimų priedams siūloma šiemet papildomai skirti beveik 75 mln. eurų.

Vyriausybė penktadienį pritarė, kad Privalomajam sveikatos draudimo fondui (PSDF) iš valstybės biudžeto papildomai būtų skirta 48,5 mln. eurų, o dar 26,2 mln. eurų – iš sveikatos priežiūros paslaugoms anksčiau numatytų lėšų.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teigimu, PSDF biudžete darbo užmokesčiui didinti buvo numatyta 45,6 mln. eurų. Šiomis lėšomis buvo kompensuota 2020 metų lapkričio ir gruodžio bei šių metų sausio ir dalis vasario išlaidų. Kita dalis vasario išlaidų buvo kompensuota iš fondo pagrindinės rezervo dalies, kurioje balandžio pabaigoje buvo likę 27,7 mln. eurų.

Ministerija prognozuoja, kad šios sumos užtektų tik algų kompensacijoms už kovą ir dalį balandžio. Daroma prielaida, kad karantinas šiemet gali trukti iš viso šešis mėnesius.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė Vyriausybės posėdyje sakė, kad nuo lapkričio medikų atlyginimų priedams jau yra išmokėta beveik 75 mln. eurų. Numatoma, kad šiemet iš PSDF biudžeto tam reikės 120 mln. eurų, o valstybės biudžete numatyta dar 75 mln. eurų.

Šiuo metu įstatymai nenumato galimybės einamaisiais metais atstatyti panaudotą pagrindinę PSDF biudžeto rezervo lėšų dalį papildomais valstybės biudžeto asignavimais, todėl SAM teikia tai numatančias Sveikatos draudimo įstatymo pataisas.

Jomis taip pat siūloma leisti darbo užmokesčio didinimui naudoti ir PSDF rezervo rizikos valdymo lėšų dalį, jei tam nepakanka pagrindinės jo lėšų dalies.

PSDF biudžeto pakeitimus dabar svarstys Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS