Migrantų krizė kelia nerimą verslininkams | kl.lt

MIGRANTŲ KRIZĖ KELIA NERIMĄ VERSLININKAMS

  • 1

Lietuvos verslininkai nerimauja, kiek sumažės ES šalių užsakymai mūsų įmonėms, jeigu Europa turės pakankamai santykinai pigesnės darbo jėgos ir pati galės didinti gamybą. Anot verslininkų, įmonės yra pasirengusios atvykėlius įdarbinti, bet nori, kad šis žingsnis pasiteisintų, rašo "Verslo žinios".

"Žinoma, mes galėtume įdarbinti ir apgyvendinti pabėgėlius tiek Šeduvos, tiek kituose filialuose. Bet pažiūrėkime, kiek daug žmonių atvyksta į Vakarų Europą. Šios šalys juos įdarbins ir apgyvendins geriau nei Lietuva. Ar neatsitiks taip, kad Vakarų Europos šalims nebereikės teikti užsakymų Lietuvos įmonėms, - jie turės pakankamai nebrangios darbo jėgos, kad galėtų patys pasigaminti, ko reikia", - teigė bendrovės "Lelija" generalinė direktorė Genė Zaveckienė.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Šarūnas Kliokys teigia, kad Vokietijoje darbo rinkos naujokams gali būti mokama dvigubai daugiau nei Lietuvoje ir dėl to Lietuva pralaimi konkurencinę kovą. Anot jo, sukūrus palankias socialines sąlygas, būtų galima užtikrinti, kad dalis pabėgėlių liks Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ko užrūkė

Kliedesiai ir tiek. Ar gali dirbti dar kažkas už mažiau, nei už 325 EUR popieriuje, gal kažkas mano, kad migrantai sės prie siuvimo mašinos ir dirbs nuo ryto iki vakaro, kad pasiūtų kostiumą ir gautų kelis šimtus EUR? Jei esam ES nariai, tai turim konkuruoti ne pigia darbo jėga, o lygiuotis kitais rodikliais. Gal kažkas nori su zinger siuvimo mašina apsiūti europą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS