Ministerija: skaitmeniniams viešojo sektoriaus sprendimams įgyvendinti – dar 19 mln. eurų | kl.lt

MINISTERIJA: SKAITMENINIAMS VIEŠOJO SEKTORIAUS SPRENDIMAMS ĮGYVENDINTI – DAR 19 MLN. EURŲ

  • 1

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia antrąjį kvietimą viešojo sektoriaus teikiamoms paslaugoms skaitmeninti, kurio vertė siekia apie 19 mln. eurų.

Kaip informuoja Ekonomikos ir inovacijų ministerija, pirmuoju kvietimu jau buvo atrinkti 55 valstybinių institucijų, valstybės įmonių ir savivaldybių projektai, kuriems įgyvendinti skirta 95 mln. eurų.

„Popierinių procedūrų atsisakymas užtikrina, kad paslaugos vartotojams būtų prieinamos ženkliai greičiau ir patogiau. Todėl keliame tikslą, kad 2030 m. modernizuotų skaitmeninių paslaugų dalis sudarytų ne mažiau kaip 86 proc. Skatiname valstybės institucijas, įstaigas ir įmones įgyvendinti skaitmeninių sprendimų kūrimo ir modernizavimo projektus, nes tai padės sparčiau ir efektyviau kurti viešojo sektoriaus skaitmeninį pagrindą“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Iš viso skaitmeniniams sprendimams kurti skirta 115,26 mln. eurų lėšų, kurias planuojama paskirstyti iki šių metų pabaigos.

Valstybės institucijos ir įstaigos, savivaldybės, valstybės įmonės, planuojančios įgyvendinti skaitmeninių sprendimų kūrimo ar modernizavimo projektus, paraiškas Ekonomikos ir inovacijų ministerijai gali teikti  iki šių metų lapkričio 28 dienos.  

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs priemones, kurių bendra vertė siekia beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

G

Svarbu nepamiršti, kad valstybė turi tas paslaugas teikti ir užtikrinti kad jos būtų prieinamos visiems. Šiuo metu mūsų senoliai, be kurių mūsų valstybės apsmritai nebūtų, yra nustumti į Valstybės paraštes. Visas "skaitmeninių paslaugų paketas" šiai dienai nuguldytas ant vaikų ir anūkų pečių. O visai dar neseniai viską galėjo susitvarkyti patys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS