Ministerijos atstovė: bazinė pensija kol kas papildomai neindeksuojama | kl.lt

MINISTERIJOS ATSTOVĖ: BAZINĖ PENSIJA KOL KAS PAPILDOMAI NEINDEKSUOJAMA

Nepaisant dar pernai pareikšto pritarimo prezidento siūlymui 2021 metais papildomai indeksuoti bazinę pensiją, kadenciją baigiantys valdantieji dabar mano kitaip.

Didesniam bazinės pensijos indeksavimui reikalingos lėšos nei 2021 metų valstybės, nei „Sodros“ biudžete nenumatytos. 249 mln. eurų numatyta tik automatiniam indeksavimui 7,17 procento.

Tai Seimo Biudžeto ir finansų komitete pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Pensijų skyriaus patarėja Rita Babianskaitė.

„Vyriausybė vis tik siūlo svarstyti šiek tiek kitokias indeksavimo stabdymo taisykles (...) Dėl ekonominio neapibrėžtumo siūlo atsisakyti papildomo indeksavimo koeficiento didinimo, kuris įstatyme yra numatytas, įteisintas“, – teigė ministerijos atstovė.

Konservatorius Mykolas Majauskas klausė, kodėl priimdama tokį sprendimą Vyriausybė nesiūlė pakeisti įstatymo ir atsisakyti papildomai indeksuoti bazinę pensiją: „Kas čia per praktika?“

Gitanas Nausėda siūlė papildomai – 1,91 procentinio punkto – indeksuoti bazinę pensiją ir taip sparčiau didinti pensijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Klaip

Patys issirikot ir turekit, o ypac Kaunieciai balsavo uz konservus.. liberalus.. o likusios turbur " mamytes" uz laisves partija.. na va. duos zoles parukyti paguleti su kuo norit, prisigerti iki soties ir galesit patvori guleti.. juk tokius lengva valdyti.. dar nesuprantat

Pensininkė

Visi jie vienodi,neliko Lietuvoj galvojančių kad žmonės gyventų geriau.Nebus to.Mes renkam tios kurie žiūri savo plačių kišenių.Liksim mes už ""gerovės,,valstybės ribų GROVĖ KURIAMA 141 SEOMO NARIUI IR + PATYS PAGALVOKIT ..

Rita

Tai ko lenda į seimą tegul eina plytas nešioti , o ne seime kelnes trynti ir nosį krapstyti .Patys nori tūkstančių ir už ką išeinantiems tokie tūkstančiai duodami , o pensininkui 200 e į mėn
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS