Ministras: per antrąjį karantiną besiregistruojančiųjų Užimtumo tarnyboje skaičius – nuosaikesnis | kl.lt

MINISTRAS: PER ANTRĄJĮ KARANTINĄ BESIREGISTRUOJANČIŲJŲ UŽIMTUMO TARNYBOJE SKAIČIUS – NUOSAIKESNIS

Laikinasis socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad per antrąjį karantiną stebimas nuosaikesnis besiregistruojančiųjų Užimtumo tarnyboje skaičius nei kovo-balandžio mėnesiais.

Pasak L. Kukuraičio, lapkritį registruotas nedarbas perkopė 15 proc.

„Lapkritį jau pasiekėme ir virš 15 proc. ribą, ir tai yra normalu, nes paskelbėme karantiną. Yra tam tikras padidėjimas besiregistruojančių Užimtumo tarnyboje. Turėjome augimą praktiškai kas savaitę nuo pirmojo karantino pradžios, o dabar tas šuoliukas įvyko, bet ne toks didelis, kokį mes matėme kovo-balandžio mėnesiais, kai buvo drastiškas užimtųjų (skaičiaus – ELTA) kritimas“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė L. Kukuraitis.

Yra tam tikras padidėjimas besiregistruojančių Užimtumo tarnyboje.

„Dabar tas (skaičius – ELTA) yra nuosaikesnis. Dalis veiklų yra sustabdytos, bet didelio šuolio neturėjome. Tai rodo, kad pasimokėme iš pirmojo karantino situacijos ir pritaikėme priemones, kurios amortizavo, kad nebūtų tokio didelio (užimtųjų skaičiaus – ELTA) kritimo“, – pridūrė laikinasis ministras.

Jis taip pat pridūrė, kad teikiamos pagalbos priemonės turės būti taiklesnės.

„Ką mes darėme – visiems, kurie susidūrė su vienokiais ar kitokiais darbo rinkos trukdžiais ar verslo apribojimais, buvo teikiamos gana gausios priemonės. Dabar, žiūrint į šią situaciją, norisi siaurinti ratą iki tų įmonių, kurios iš tiesų yra nukentėjusios, iki tų asmenų, kurie iš tiesų nukentėję“, – sakė L. Kukuraitis.

Vienas iš pavyzdžių, pasak jo, yra parama savarankiškai dirbantiems, kai pirmojo karantino metu visi savarankiškai dirbantieji gavo tam tikras išmokas, nesvarbu, ar jų pajamos sumažėjo, ar ne.

„Šiuo atveju, kai nežinome, kiek ilgai tęsis pandeminė situacija, mes turėtume būti taiklesni, kad kompensaciją turėtų gauti tik tie, kurie prarado pajamas dėl objektyvų priežasčių. Tas pats turi galioti ir su kitomis priemonėmis“, – nurodė laikinasis ministras.

Lietuvoje nuo lapkričio 7 dienos įvestas visuotinis karantinas. Jo metu viešojo maitinimo įstaigos maistą gali teikti tik išsinešimui, viešose vietose galima būti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, sustabdyta sporto klubų, baseinų, masažo kabinetų, SPA veikla.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS