Ministras: iš bankų pelno mokesčio šiemet bus surinkta keliolika milijonų eurų | kl.lt

MINISTRAS: IŠ BANKŲ PELNO MOKESČIO ŠIEMET BUS SURINKTA KELIOLIKA MILIJONŲ EURŲ

Seimui nuo 2020 metų sausio penkiais procentiniais punktais iki 20 proc. padidinus  bankų ir kredito unijų pelno mokestį, į biudžetą šiemet papildomai įplauks apie keliolika milijonų eurų, sako finansų ministras.

„Dar būtų anksti pasakyti galutinius skaičius. Žinoma, kad jie nesieks ypatingai įspūdingų ir reikšmingų sumų. Skaičiuosis keliolikos milijonų eurų ribose, bet ne dešimtimis ir ne šimtais“, – antradienį Seime tvirtino Vilius Šapoka.

Bankų pelno didesnio apmokestinimo rezultato pasigedo „valstietis“ Tomas Tomilinas.

„Kokius turime skaičius, kiek papildomų pajamų gauname, ką už tai sau galime leisti, kokias pasekmes turėjo tas sprendimas?“ – klausė T. Tomilinas.

Finansų ministerija BNS informavo, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, per šių metų devynis mėnesius Lietuvoje veikiančios devynios kredito įstaigos deklaravo 13,1 mln. eurų avansinio papildomo kredito įstaigų pelno mokesčio.

Nuo šių metų pradžios 20 proc. mokesčio tarifas taikomas didesniam nei 2 mln. eurų bankų ir kredito unijų pelnui. Pernai gruodį sprendžiant dėl šio mokesčio įvedimo V. Šapoka prognozavo kad į biudžetą per metus papildomai būtų surinkta apie 20 mln. eurų pajamų.

Pernai Lietuvos bankai uždirbo 334,5 mln. eurų nekonsoliduoto grynojo pelno.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS