Ministras prašo vengti kelionių į užsienį: kyla rizika, kad kitos šalys gali užsidaryti nuo Lietuvos | kl.lt

MINISTRAS PRAŠO VENGTI KELIONIŲ Į UŽSIENĮ: KYLA RIZIKA, KAD KITOS ŠALYS GALI UŽSIDARYTI NUO LIETUVOS

Susisiekimo ministras Marius Skuodis neatmeta grėsmės, kad kitos valstybės gali pradėti riboti atvykimą iš Lietuvos.

„Lyginant su situacija pavasarį, Lietuva šiandien yra viena labiausiai viruso paveiktų šalių. Čia kyla rizika ne tiek Lietuvai užsidaryti nuo kitų, bet kitoms šalims užsidaryti nuo Lietuvos, jei situacija, kokia yra dabar, nesikeis. Labai tikimės pokyčių“, – žurnalistams sakė M. Skuodis.

„Bendraujame su kaimyninėmis šalimis. Kiek žinome, tikrai bus apribojimai taikomi Lietuvos piliečiams vykstant į Latviją vien dėl situacijos Lietuvoje, kuri tikrai nepavydėtina“, – pridūrė ministras.

Anot jo, bus siekiama išvengti visiško sienų uždarymo.

Jeigu yra galimybė išvengti kelionių, patariame jų visais būdais vengti, nes neatmestina galimybė susidurti su dideliais trikdžiais pasienyje.

„Norėtųsi išvengti tos situacijos, kuri buvo pavasarį, kai mūsų kaimyninėse šalyse nusidriekė didelės automobilių eilės dėl tam tikrų vienašališkų sprendimų. Labai tikiuosi, kad mes iš šios situacijos esame pasimokę, pasimokiusios ES narės. Vien dėl to dvišaliu lygmeniu su mūsų kaimyninių šalių ministrais nuolat palaikome kontaktą, tiek Briuselyje valstybės narės derinasi tarpusavyje“, – teigė M. Skuodis, paragindamas lietuvius susilaikyti nuo kelionių į užsienį.

„Jeigu yra galimybė išvengti kelionių, patariame jų visais būdais vengti, nes neatmestina galimybė susidurti su dideliais trikdžiais pasienyje“, – pridūrė M. Skuodis.

Sekmadienio vakarą nuotoliniame posėdyje Vyriausybė pritarė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) siūlymui drausti keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės (JK).

Sprendimas buvo priimtas dėl JK plintančios naujos atmainos koronaviruso.

Skrydžiai iš JK stabdomi nuo pirmadienio iki Naujųjų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS