Ministrė: svarstoma grąžinti kompensacijų ir išmokų gavėjų turto vertinimą | kl.lt

MINISTRĖ: SVARSTOMA GRĄŽINTI KOMPENSACIJŲ IR IŠMOKŲ GAVĖJŲ TURTO VERTINIMĄ

Valstybei jau ketvirtus metus nevertinant kompensacijų už šildymą bei kitų socialinių išmokų gavėjų turto, socialinės apsaugos ir darbo ministrė sako, kad šią tvarką būtų galima atšaukti ir turto vertinimą grąžinti. Monika Navickienė sako, kad to pageidauja savivaldybės.

„Būčiau linkusi sutikti, kad į savivaldybių teikiamas tam tikras rekomendacijas reikėtų įsiklausyti ir šiek tiek anksčiau grįžti prie turto vertinimo vertinant, ar skirti kompensacijas už šildymą“, – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete trečiadienį teigė ministrė.  

„Nesakau, kad sprendimas jau galutinis, bet tarsimės ir su Savivaldybių asociacija, atarsime tarpusavyje ir galbūt tokį pasiūlymą teiksime anksčiau nei numatyta įstatyme“, – pabrėžė M. Mavickienė.

Valstybės kompensacijos už šildymą nevertinant į jas pretenduojančių žmonių turto skiriamos nuo 2020-ųjų birželio, kai prasidėjo koronaviruso pandemija ir buvo paskelbta ekstremali situacija. Vėliau Seimas įstatymu leido turto nevertinti iki 2024 metų balandžio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

keidanskas

Prismaugę savus tautiečius ,jų prarastus lengvatai skirtus pinigus atiduosime Ukrainos korupciniam slibinui.

Vamzdiec,stekens juodai iki išstipins

Konservantai,kad dar labiau prispaustų tylinčius vergus,visada atras priemonių kaip savo vykdomą tautos smaugimo politiką pateisinti.Į savo kadencijos pabaigą ,žėk,už orą ir lietų ims mokesčius skaičiuoti,o žodį prieš pasakiusius-kalėjiman sodinti rusų šnipais apšaukę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS