„Norfos“ direktorius: bandysiu juokauti – mes numatome ateitį | kl.lt

„NORFOS“ DIREKTORIUS: BANDYSIU JUOKAUTI – MES NUMATOME ATEITĮ

  • 21

Nuo 2025-ųjų įsigaliosiančiam draudimui prekybos vietose eksponuoti rūkalus kai kurie prekybininkai jau pradeda ruoštis ir stato specialius automatus, kur tabako gaminiai ir bus išduodami. Šią praktiką „Norfa“ pradėjo vykdyti jau kuris laikas prieš šiam įstatymui išvystant dienos šviesą Lietuvoje. „Norfos“ direktorius Dainius Dundulis LNK žurnalistams sutiko plačiau apie tai papasakoti.

– Trys su puse metų praktikos, patirties. Kodėl išvis buvo priimtas toks sprendimas? Jūs labai drastiškai užbėgote įvykiams už akių.

– Bandysiu juokauti – numatome ateitį į priekį. Iš tikrųjų, tai nėra jokia paslaptis, daugelyje Europos šalių egzistuoja tokie automatai ir mes galvojome, kad bus toks įstatymas priimtas, ir pradėjome tai daryti iš anksto. Aišku, yra keletas priežasčių dėl ko tą darėme. Vienas dalykas, aišku, įstatymas. Antra priežastis, pirkėjų užmaršumas cigaretėms, nes iš tikrųjų tai yra gana brangi prekė. Taip pat ji maža, ją labai lengva paslėpti. Manau, buvo neišvengiama, kad tai bus priimta. Aišku, nebūtina to daryti su automatais, galima tai daryti su tamsiomis spintomis. Mes tikrai, kai įsigalios tas įstatymas, mažesnėse parduotuvėse padarysime uždarytas spintas, kur rankiniu būdu paduos pirkėjui, nes iš tikrųjų tie automatai tikrai brangūs. Tačiau didžiosiose ir vidutinėse parduotuvėse jau šiandien mes turime 160 tokių automatų, apie 80 parduotuvių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– 80 parduotuvių, 160 aparatų. Kokia tai investicija?

– Tiksliai neatsimenu, kokia vieno automato kaina. Eilės – kažkur apie 10 tūkst. vieno aparato kaina.

– Vienaip ar kitaip, ar žmonės tuo naudojasi?

– Kitaip pas mus ir nenusipirksi tam tikrų rūšių cigarečių. Tai vienintelis būdas. Tačiau, jeigu yra labai didelis asortimentas, jis nesutelpa į tuos du automatus ir, mano asmenine nuomone, jei bus galima pardavinėti tik iš automato, tai greičiausiai net ir asortimentas mažės. Dabar neatsimenu, kiek automatas talpina, bet tai yra ribotas kiekis.

Nauja tvarką ir dėl jos galimus pokyčius pakomentavo ir „Rimi Lietuva“ atstovė spaudai Eglė Krasauskienė. „Kadangi iki naujos įsigaliosiančios tvarkos dar turime laiko, mūsų prekybos tinklas renka, analizuoja informaciją, svarsto įvairias galimybes, kaip tai galėtų atrodyti. Šiuo metu turime ir vieną bandomąjį projektą Vilniuje, Pilaitės mikrorajone esančioje „Rimi“ parduotuvėje, – tabako išdavimo automatą. Bandome, testuojame, žiūrime, kaip seksis.“

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

pirkeja

nors viena kasa privalo dirbti,senukai nemoka apsirarnauti savitarnis kasose

Tam nuomone

Išsitryynk galva

Nuomone

Savitarna ateini moki pinigus ir dar turi patc apsitarnauti visiškas absurdas ir visi tyli viskas gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS