Nuo 2025 metų įprasti masažuotojai negalės užsiimti gydomuoju masažu | kl.lt

NUO 2025 METŲ ĮPRASTI MASAŽUOTOJAI NEGALĖS UŽSIIMTI GYDOMUOJU MASAŽU

Po dvejų metų gydomojo masažo specialisto kvalifikaciją bus galima įgyti tik baigus profesinio mokymo programą, nustatė Seimas. Tikimasi, kad pagal naują tvarką bus teikiamos kokybiškesnės paslaugos.

Tai reiškia, kad nuo 2025 metų žmonės, įgiję paprasto masažuotojo kvalifikaciją, gydomojo masažo paslaugų negalės teikti, kol neįgis atitinkamos kvalifikacijos.

Dabar visi masažuotojai mokosi pagal vienintelę programą. Be to, jaučiamas gydomojo masažo specialistų trūkumas.   

Lietuvos masažuotojų asociacijos vadovė Julija Lepiochina BNS sako, kad po metų jau bus parengtos dvi mokymosi programos vietoj vienos: viena būtų skirta įgyti gydomojo masažo specialisto kvalifikaciją, o kita – masažo, tai yra grožio specialisto.

„Gydomasis mažas yra procedūra, skirta gydymui, reabilitacijai arba profilaktikai. Tokio specialisto ir kompetencijos yra kitokios, ir pats žmogus, kuris ateina paslaugos, jis turi nusiskundimų ir nori, kad kažkas iš esmės jo sveikatai būtų koreguojama“, – BNS kalbėjo J. Lepiochina. 

„Kai kalbame apie masažuotoją, jis yra grožio, atsipalaidavimo, bendrai geros savijautos specialistas ir dirba su žmonėmis, kurie jaučiasi gerai, nors gal ir turi kokią lėtinę ligą, pavyzdžiui, diabetą, bet nori nugaros ar kūno masažo, kad atsipalaiduotų“, – pridūrė ji. 

Pasak J. Lepiochinos, sovietmečiu įgiję masažuotojo kvalifikaciją žmonės galės dirbti toliau be jokio papildomo mokymosi pagal naujus reikalavimus.

Kvalifikacijos kėlimas (60 valandų per penkerius metus, kol galioja licencija) lieka privalomas visiems gydomojo masažo specialistams, nesvarbu, kada jie bus įgijęs specialybę.  

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Labai jau "pasikėlę"tie masažuotojai;poliklinikose kai masažas išdalintas į smulkias dalis,išviso po 4 masažų,nieko gero nejauti,Nemanau,kad jie nemoka,jie saugo savo rankas,ir laukia kyšio..Išlepo..

O kaip

del "laimingos pabaigos"!? Ar gales!?

Tai

Tai paprasti masažuotojai galės teikti tik zalojanti masažą? Kad tik neduok die žmogui nepasidarytu sveikiau???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS