Nuo kitų metų brangsta licencijos prekiauti alkoholiu | kl.lt

NUO KITŲ METŲ BRANGSTA LICENCIJOS PREKIAUTI ALKOHOLIU

  • 0

Nuo kitų metų beveik trečdaliu brangsta mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licencijos. Vyriausybė trečiadienį pritarė Finansų ministerijos siūlymui pakeisti 300 rinkliavų dydžius.

„Numatyta, kad daugiausia – apie 30 proc. - didės rinkliavos už licencijos versti mažmenine prekyba alkoholiu bei tabako gaminiais. Šie dydžiai nebuvo peržiūrėti nuo 2008 metų, o jų padidinimas galėtų turėti teigiamos įtakos mažinant alkoholio ir tabako prieinamumą“, - trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Šiuo metu licencijos prekiauti alkoholiu išdavimas kainuoja 376 eurus, nuo kitų metų jis brangsta iki 490 eurų.

Iš viso bus koreguojami 300 rinkliavų dydžiai, iš kurių 30 proc. mažės, o 70 proc. - didės.

„Svariausiai rinkliavos mažės pretendentams į lobistus – nuo 144 iki 10 eurų. Tokie pakeitimai siūlyti atsižvelgus į tai, kad naujose lobistinės veiklos formose sumažintas informacijos kiekis pretendentams į lobistus ir pakeista lobistinio pažymėjimo forma“, - sakė R.Budbergytė.

Kasmet, kalendoriniams metams pasibaigus, perskaičiuoti ir patikslinti valstybės rinkliavų dydžius pagal faktinius paslaugų teikimo išlaidų pasikeitimus Vyriausybę įpareigoja Rinkliavų įstatymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS