Nuostolius patiriantys grožio specialistai niršta: valdžiai yra patogu nematyti realios situacijos | kl.lt

NUOSTOLIUS PATIRIANTYS GROŽIO SPECIALISTAI NIRŠTA: VALDŽIAI YRA PATOGU NEMATYTI REALIOS SITUACIJOS

  • 6

Nors karantinas šalyje nėra paskelbtas ir verslininkai gali vykdyti veiklas, grožio paslaugų sektoriuje dirbantys skaičiuoja, kad klientų sumažėjo kone perpus, pranešama laidoje „Labas vakaras, Lietuva“.

Kelių gatvėje sutiktų vilniečių žurnalistai klausė, ką jie mano apie veiklas su galimybių pasu ir domėjosi, ką planuoja verslininkai.

„Tokiomis paslaugomis naudojausi ir prieš karantiną, ir dabar. Aš tikrai už galimybių pasą, nes yra saugiau tiek klienčių, tiek grožio specialistų atžvilgiu. Nors ir turiu galimybių pasą, aš vis tiek deduosi apsauginę kaukę. Bet galimybių pasas man suteikia saugumo, užtikrintumo – malonu eiti, kai aplinka tvarkinga“, – mintimis dalijosi jauna moteris.

„Mes prieš savaitę grįžome iš Spa Druskininkuose. Ten ilsėjomės visą savaitę. Visi turėjo galimybių pasus, visi laimingi, gražūs, patenkinti. Lankiausi kirpykloje. Tiesa, buvo toks dalykas – užgeso mano telefonas, o galimybių pasas – telefone, bet šalia buvo vaistinė, joje atspausdino galimybių pasą ir tuoj pat patekau ten, kur man reikėjo. Taip, kad jokių problemų. Svarbiausia, kad būtumėme sveiki ir laikytumėmės susitarimų, kad nereikėtų mums taip ilgai bristi iš šitos balos“, – samprotavo kita sutikta praeivė.

„Manau, kad galimybių pasai turi būti visur, todėl, kad turime vieni kitus saugoti ir rūpintis. Jeigu aš einu į tą vietą, kur buvo žmogus be galimybių paso, aš nesu garantuota, kaip mano organizmas gali sureaguoti, ar aš neužsikrėsiu“, – tarstelėjo dar viena moteris.

Ilgalaikio makiažo asociacijos atstovė Inga Širvaitė sakė, kad nuo tada, kai galimybių pasas tapo privalomas, klientų srautai grožio sektoriuje sumažėjo labai ženkliai. 

Tiems, kurie turime ilgalaikę darbo patirtį ir savo klientų ratą, galbūt sumažėjimas yra mažesnis, bet vidutiniškai pastebimas apie 50 proc. klientų sumažėjimas.

„Tiems, kurie turime ilgalaikę darbo patirtį ir savo klientų ratą, galbūt sumažėjimas yra mažesnis, bet vidutiniškai pastebimas apie 50 proc. klientų sumažėjimas. Yra atvejų, kad pas neseniai pradėjusius dirbti meistrus, klientų srautai sumažėjo ir 70-90 proc. Tai reiškia, kad atitinkamai tiek yra sumažėjęs ir jų pajamų lygis, o išlaidos, kaip žinome, tos pačios“, – sakė pašnekovė.

Pasak I. Širvaitės, nežinia, ar sumažėjimas juntamas dėl to, kad neturintys galimybių pasų perėjo remti šešėlinius verslus, ar neina ir tie, kurie šiuos dokumentus turi, bet bijo užsikrėsti, ar junta suprastėjusią asmeninę finansinę padėtį.

„Tuo, kad žmonės atsisakytų grožio paslaugų, aš asmeniškai nelabai tikiu, o kur jie nueina, tai, ko gero, kaip ir pirmo karantino metu... Neturiu duomenų apie tai, bet šešėlinis verslas visada egzistavo ir, ko gero, dabar egzistuoja“, – kalbėjo Ilgalaikio makiažo asociacijos atstovė.

Pasak pašnekovės, tas verslas, kuris laikosi visų Vyriausybės nurodytų reikalavimų ir nepriima klientų be galimybių pasų, nukenčia labiausiai.

„Valdžiai galbūt yra patogu nematyti realios situacijos ir nekeisti padėties, kad išvengtų valstybės pareigos – paremti verslą dėl COVID-19 pasekmių, nes dabar mes negauname absoliučiai jokios paramos, o dalies klientų netekome konkrečiai dėl COVID-19 – ne vien dėl galimybių paso reikalavimo, bet ir epidemiologinės padėties bei didelio susirgimų skaičiaus. Finansinė padėtis daugumos verslų grožio sektoriuje yra ne ką geresnė negu karantino metu, nes tiek sumažėjęs klientų srautas sunkiai padengia kaštus, išlaidas, o paramos šiuo metu išvis nėra“, – akcentavo I. Širvaitė.

Ar dėl to tikėtinas paslaugų kainų šuolis? „Sunku prognozuoti, kas su verslu bus, jeigu situacija toliau šitaip risis žemyn, nes tikrai dalis verslų neišsilaikys. Žmonės jau dabar ieško kitų išeičių, kitų pajamų šaltinių, kitų darbų. Ta dalis, kuri išsilaikys, turbūt turės kažkaip subalansuoti savo pajamas, t. y. dabar patirtas išlaidas iš ateinančių kainų galbūt“, – svarstė ji.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Taip

Mažinkit kainas , klientai sugrįš.

Anonimas

> Va taip.Turbut ir valgai karito valgyklose ir maisto banko davinius gauni.?

Va taip

Todėl kad per karantiną žmonės išmoko patys apsikirpti, ir pamatė, kad tai nėra sudėtinga, o pinigai nemaži susitaupo. Nuleiskit kainas, gal kas ir grįš pas jus kirptis. Aš nebegrįšiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS