Nusprendė: parduotuvių lentynose turi likti tik saugūs pieno produktai | kl.lt

NUSPRENDĖ: PARDUOTUVIŲ LENTYNOSE TURI LIKTI TIK SAUGŪS PIENO PRODUKTAI

Šiuo metu Lietuvos parduotuvėse neturi būti jokių pieno gaminių, kurių gamyboje naudotas žaliavinis pienas, supirktas iš gaisro Alytuje paveiktos teritorijos, teigia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Tarnybos nurodymu, iš viso iš prekybos vietų turėjo būti surinkta ir atšaukta 382 tonos pieno gaminių.

Tarnyba pripažįsta, kad pieno produkcijoje kenksmingų medžiagų nustatyta nebuvo. Tuo tarpu sprendimas priimtas vadovaujantis atsargumo principu, įvertinant, kad produktų gamyboje buvo panaudotas galimai kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas, supirktas iš Alytaus gaisro paveiktų aplinkinių teritorijų.

Įmonės „Rokiškio sūris“, „Rokiškio pienas“, „Varėnos pienelis“, „Rivona“ ir „Marijampolės pieno konservai“ iš tokio sumaišyto pieno pagamino apie 1 tūkst. tonų įvairios produkcijos, kurios didžioji dalis – apie 70 proc. – sulaikyta įmonių produkcijos sandėliuose ir į rinką nepateko, o patekę į rinką produktai iš jos buvo pašalinti.

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, Alytaus rajone žaliavinis pienas superkamas iš 1089 pieno ūkių, kuriuose laikoma 5771 karvė.

Iš Alytaus rajono pieno ūkių superkama kiek daugiau nei 2 proc. visos šalyje superkamos žaliavos. Rajone vyrauja smulkūs prekiniai pieno ūkiai, kurių vidutinis dydis – penkios laikomos karvės viename ūkyje. Tuo tarpu šalies vidurkis – vienuolika karvių viename pieno ūkyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Pirkėja, viskas čia gerai, nes produkcija iš Černobylio tai saugi. (ar galima paneigt kad jie ir tas padangas padegė kad rinka jų produkcijai atsilaisvintų...)

Pirkeja

bet kazkodel pilnos lentynos tu gaminiu :D

Alis...

panikieriai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS