Nuspręsta patikslinti subsidijų nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms teikimo tvarką | kl.lt

NUSPRĘSTA PATIKSLINTI SUBSIDIJŲ NUO COVID-19 NUKENTĖJUSIOMS ĮMONĖMS TEIKIMO TVARKĄ

Vyriausybė penktadienį nusprendė pritarti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui patikslinti priemonės „Subsidijos nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms“ lėšų skyrimo ir administravimo tvarką.

Ministerijos siūlymu atsisakyta reikalavimo, kad tik įmonėms, įsteigtoms nuo 2019 m. lapkričio 1 d. iki 2020 m. lapkričio 30 d. ir šiuo laikotarpiu negavusioms pajamų galėtų būti skiriama fiksuota 500 eurų subsidijos suma.

Siekiant išvengti rizikos, kad atlikus siūlomą keitimą į subsidiją nepretenduotų iki 2019 m. spalio 31 d. įsteigtos, tačiau realiai veiklos nevykdančios įmonės, šiai pareiškėjų grupei nustatyti papildomi reikalavimai subsidijai gauti: šiose įmonėse 2019 m. lapkričio 1 d. turėtų būti dirbęs bent vienas darbuotojas, be to, įmonės turėtų būti sumokėjusios gyventojų pajamų mokestį (GPM) už 2019 m.

Atsižvelgus į tai, kad mažosios bendrijos, individualios įmonės, komanditinės ir tikrosios ūkinės bendrijos juridinio asmens statusą turinčių įmonių atveju GPM moka ne tik pati įmonė, bet jų savininkai, nariai ar dalyviai nuo iš įmonės gautų išmokų, nustatyta, kad apskaičiuojant subsidiją būtų įtraukiamos ir minėtųjų verslo segmentų dalyvių iš įmonės gautos išmokos ir atitinkamai nuo jų mokėtina GPM suma.

Tam, kad į subsidijos skaičiavimą galėtų būti įtrauktos ir mažųjų bendrijų narių, individualių įmonių savininkų, komanditinių ir tikrųjų ūkinių bendrijų dalyvių iš įmonės gautos išmokos ir atitinkamai nuo jų mokėtina GPM suma, nuspręsta šiems pareiškėjams subsidiją skirti kaip de minimis pagalbą.

Kadangi iš priemonei numatytų 150 mln. eurų šiuo metu yra paskirstyta 30,5 mln. eurų suma, nuspręsta mažinti priemonės biudžetą iki 100 mln. eurų. Atitinkamai bus koreguotos ir kvietimams numatytos sumos.

Kaip teigiama Vyriausybei pateiktame projekte, įgyvendinus numatytus siūlymus bus sudarytos galimybės didesniam skaičiui nuo COVID-19 nukentėjusių įmonių pasinaudoti pagalba.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS