Opozicija nori tyrimo dėl valdančiųjų ryšių su Taivano investicijų sulaukusiomis įmonėmis | kl.lt

OPOZICIJA NORI TYRIMO DĖL VALDANČIŲJŲ RYŠIŲ SU TAIVANO INVESTICIJŲ SULAUKUSIOMIS ĮMONĖMIS

  • 3

Seimo opozicija paskelbė svarstanti inicijuoti tyrimą dėl galimų valdančiųjų ryšių su Taivano investicijų sulaukusiomis įmonėmis.

Darbo partijos, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Lietuvos regionų partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai planuoja iki antradienio sudaryti darbo grupę parengti klausimus ir spręsti dėl laikinosios komisijos sudarymo.

Penktadienį išplatintame pareiškime opozicijos atstovai sako, kad „už antikorupcinę priežiūrą atsakingos institucijos bei patys valdantieji turi išsklaidyti bet kokias abejones, kad Vyriausybė bei jos atstovai savo politiniais veiksmais atsilygina finansiniams rėmėjams“.

Opozicija tyrimą svarsto reaguodama į naujienų portalo tv3.lt paskelbtą informaciją apie valdančiųjų gautą paramą iš įmonių, sulaukusių Taivano investicijų, atstovų.

Anot opozicijos pranešimo, taivaniečių investicijų sulaukė kelios įmonės, kurių vadovai „demonstruoja palankumą valdantiesiems dalyvaudami palaikymo renginiuose ir net finansiškai remdami Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Laisvės partijas, taip pat ir jų keltus kandidatus rinkimuose“.

Šią savaitę trys Lietuvos įmonės – „Teltonika“, „SoliTek“ ir „Oxipit“ – pasirašė sutartis su Taivano atstovais dėl finansavimo bendriems projektams. Taivaniečiai investuoja 10 mln. eurų į aukštųjų technologijų grupę „Teltonika“, 3,5 mln. eurų į biotechnologijų startuolį „Oxipit“, 8 mln. eurų skolina saulės modulius gaminančiai „Solitek“.

Pasak tv3.lt publikacijos, startuolio „Oxipet“ akcininkai 2019-aisiais premjerės Ingridos Šimonytės prezidentinei rinkimų kampanijai pervedė beveik 18 tūkst. eurų, tik tuo metu jie dar nebuvo „Oxipit“ akcininkais, jais tapo 2021-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

na

prisiminkit kubiliu kaip sauke ateina investuotojai i lietuva barklay,coca-kola ,ibm,jo atejo uz dotacijas,kol konservai mokejo joms milijonus tol jos buvo lietuvoj,tik butkevicius nutrauke dotacijas ir viskas kur dingo tie barklay,coca-kola,ibm ogi nese mesas is lietuvos,ar tik dabar taip nebus su tom taivanio investuotojom,kol gaus dotacijas dar kazka darys,kai nebus dotaciju ka tada darys.teisingai opozicija sako,tik iegu issiaiskina apie dotacijas....

OPOZICIJA, nesigirkite, o konkrečiai

griebkite CHUNTOS nusikaltusiems veltėdžiams už KANKOLŲ

Anonimas

Negaliu patiketi. Kas per buki kvailiai ;))) cia jums ne i lenkija vazineti ir prasyti , kad atidarytu lenkiska maisto parduotuve lietuvoje ;)))))) kas per valstieciai-demokratai ;))))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS