Pagarsintos pavardės, ką į Lietuvos banko vadovus gali siūlyti prezidentas | kl.lt

PAGARSINTOS PAVARDĖS, KĄ Į LIETUVOS BANKO VADOVUS GALI SIŪLYTI PREZIDENTAS

Prezidentas Gitanas Nausėda į Lietuvos banko valdybos pirmininkus svarsto teikti centrinio banko valdybos narį Gediminą Šimkų arba savo patarėją Simoną Krėpštą.

Apie tokius ketinimus Prezidentūra informavo kai kuriuos Seimo narius, BNS antradienį pranešė trys informuoti šaltiniai.

Prezidento atstovai ir pats G. Šimkus BNS komentuoti kandidatūrą atsisakė.

Pagal Konstituciją, prezidentas teikia Seimui tvirtinti Lietuvos banko valdybos pirmininko kandidatūrą.

Dabartinio centrinio banko vadovo Vito Vasiliausko kadencija baigiasi balandžio 7 dieną.

G. Šimkus Lietuvos banke pradėjo dirbti 2002 m. ir per aštuoniolika darbo šioje įstaigoje metų nuosekliai kilo karjeros laiptais. Valdybos nariu jis yra nuo pernai rugsėjo.

S. Krėpšta prieš ateidamas į G. Nausėdos komandą 11 metų taip pat dirbo Lietuvos banke. G. Nausėda dar sausio mėnesį interviu „Verslo žinioms“ sakė, kad S. Krėpšta galėtų būti „vienu iš rimtų kandidatų“ vadovauti centriniam bankui.

Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas sako, kad sprendžiant dėl kandidatų bus svarbu įvertinti jų vizijas ir darbo prioritetus.

„Norėčiau vertinti ne pavardes, bet siūlomo kandidato viziją, prioritetus ir net konkrečius darbus, kuriuos ketintų nuveikti būdamas Lietuvos centrinio banko vadovu. Visuomenė turėtų žinoti, o ir Seimo nariams tai padėtų apsispręsti prieš priimant atsakingą sprendimą“, – BNS sakė M. Majauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vladas Jurgutis

Tai totaliai parazitinė niekam nereikalinga įstaiga. Viskam vadovauja ir pinigų politiką vykdo ECB. O LB yra įtakimgų parazitų "pritonas".

Anonimas

Ka veikia tas Lietuvos bankas Lietuvoje? Savo pinigu nera, litu nespausdinam. VISUS nurodymus ir pinigus gaunam is Europos banko ir atsiskaitom Europos bankui. Uzdaryti atmatu kontora ,,Lietuvos bankas,,.

Kas tas Krėpšta

neišmanėlis, jau geriau Šimkus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS