Panemunės pasienio kontrolės punktas užsikimšo: vežėjai sako, kad neįleidžiami į Rusijos pusę | kl.lt

PANEMUNĖS PASIENIO KONTROLĖS PUNKTAS UŽSIKIMŠO: VEŽĖJAI SAKO, KAD NEĮLEIDŽIAMI Į RUSIJOS PUSĘ

Ketvirtadienį susiformavo didelė eilė krovininių transporto priemonių, laukiančių kirsti Lietuvos sieną į Kaliningrado sritį per Panemunės pasienio kontrolės punktą. Vežėjai sako, kad jie į Rusijos Federacijos pusę pro šį punktą nėra įleidžiami.

Pasienio kontrolės punktų direkcijos (PKPD) 15.40 val. duomenimis, laukiančių automobilių skaičius šiame punkte Kaliningrado srities link – 64. Čia prognozuojamas laukimo laikas siekia 21 valandą.

Vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas Eltai teigė, kad Lietuvos vežėjų nepriima rusų muitinė.

„Stovi apie 100 mašinų, ypač daug Panemunės poste. Lietuviai yra suforminę tas mašinas ir jų nepriima rusų muitinė. Kodėl nepriima, atsakymo neturime, nes ten nėra tokių draugiškų santykių ir niekas to nenori referuoti. Tai pasidarė šiandien“, – Eltai teigė R. Austinskas.

Stovi apie 100 mašinų, ypač daug Panemunės poste.

„Nepriimama į Rusijos pusę, o kodėl nepriimama, sunku pasakyti“, – teigė jis.

Anot „Linavos“ atstovo, važiuoti pro Kybartų pasienio kontrolės punktą kai kuriems vežėjams gali sukelti papildomų nepatogumų.

„Kybartuose priima, bet jei jie susiforminę dokumentus, kai važiuoja su dokumentais, jie ant tos sienos susiformina Lietuvoje pusėje, ir nurodė kitą sieną kirsti. Dabar važiuoti į Kybartus krūva reikalų atsiranda. Nes yra muitinės dokumentai, reikia parodyti, per kurią sieną įvažiavo“, – sakė R. Austinskas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis Eltai teigė, kad eilės punkte susidarė dėl prieššventinio laikotarpio padidėjusio vilkikų srauto, o su problemomis Panemunės pasienio punkte nesusiduriama.

„Punktas dirba normaliu režimu, pralaidumas yra praktiškai įprastinis, negalime pasakyti, kad Rusijos pusė blogiau dirbtų ar pas mus kažkokių problemų, mašinos pravažiuoja tiek, kiek visada. Tiesiog, kadangi krovinių vežimas suintensyvėja, atsiranda daugiau vežančiųjų, vilkikų, jie tiesiog rikiuojasi ir turi ilgiau palaukti. Lygiai tas pats atvykstant per Panemunę į Lietuvą“, – Eltai teigė G. Mišutis.

„Pagrindinės priežastys yra padidėjusio srauto“, – pridūrė jis.

Anot G. Mišučio, per punktą pravažiuoja apie 4-5 vilkikai per valandą.

„Tarnybos dirba, žmonių užtenka, aišku, Lietuvos pusėje galėtų daugiau patikrinti ir įleisti, bet jau taip yra. Bet nieko nėra tokio, kas būtų sutrikdę punkto darbą“, – sakė VSAT atstovas.

Vykimui į Kaliningrado sritį rekomenduojama rinktis Kybartų pasienio kontrolės punktą, kur laukimo laikas šiuo metu yra trumpesnis.

Čia pralaukti šiuo metu teks apie 4 valandas, eilėje – 30 automobilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS