Papildomam bazinės pensijos indeksavimui reikėtų rasti 67 mln. eurų | kl.lt

PAPILDOMAM BAZINĖS PENSIJOS INDEKSAVIMUI REIKĖTŲ RASTI 67 MLN. EURŲ

Prezidentui Gitanui Nausėdai siūlant papildomai nuo 2021 metų sausio labiau indeksuoti abi senatvės pensijos dalis – tiek bazinę, tiek individualiąją, biudžete tam reikėtų rasti 67 mln. eurų.

Tokiam indeksavimu pernai yra pritaręs Seimas, tačiau lėšos tam nei 2021 metų valstybės, nei „Sodros“ biudžete nenumatytos. 249 mln. eurų numatyta tik automatiniam pensijų indeksavimui 7,17 procento.

„Pagal prezidento siūlymą reikėtų 67 mln. eurų iš abiejų – ir „Sodros“ (45 proc.), ir iš valstybės biudžeto (55 proc.)“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete teigė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Pensijų skyriaus vedėja Inga Buškutė.

Biudžeto ir finansų komitete dirbanti konservatorė Gintarė Skaistė įsitikinusi, kad nauja Vyriausybė turės svarstyti, ar numatyti papildomas lėšas.  

„Jeigu įstatymas yra, nepakeistas, biudžete tie pinigai turi būti numatyti. Prie tokio didelio deficito  apskritai reikia įvertinti visas galimybes. Biudžetą svarstys Vyriausybė ir įvertins, ar numatyti papildomas lėšas, ar ne“, – BNS teigė parlamentarė.

Ministerijos Pensijų skyriaus patarėja Rita Babianskaitė komitete anksčiau yra sakiusi, kad papildomas bazinės pensijos indeksavimas 2021 metų biudžete nenumatytas dėl ekonominio neapibrėžtumo.  

G. Nausėda siūlė papildomai – 1,91 procentinio punkto – indeksuoti ir bazinę pensiją, ir papildomą dalį – ir taip sparčiau didinti pensijas. 

Bendroji pensijos dalis priklauso nuo žmogaus socialinio draudimo stažo ir bazinės pensijos dydžio. Individualioji pensijos dalis priklauso nuo asmens pensijos apskaitos vienetų sumos ir apskaitos vieneto vertės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Alis...

nereikia nieko jieškoti... paprasčiausiai pasiskolinkit... nereikia išsiskirti iš kitų ES valstybių... juk pensininkai greit išeis anapilin, o gyvenimas vyks kaip vykęs,- skolas visiems nurašys... svarbu, kad gamyba ir eksportas vyksta tvarkingai... pinigai yra tam, kad sureguliuotų pasiūlos ir paklausos santykius ir tik tiek...

Nutrauks

Ukrainos ir Baltarusijos ir kt užsienio šašlavu pagalba ir bus jums milijonai

pastebejimas

žemės siurbeles, greit jie norės pačios auksinės žuvelės,naikint juos reikia kaip tarakonus, nes perdaug jau prisiveise,baisesni ir už lukosenka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS