Paskelbti „Metų renovacijos projekto“ rinkimų laimėtojai gali motyvuoti ir jus | kl.lt

PASKELBTI „METŲ RENOVACIJOS PROJEKTO“ RINKIMŲ LAIMĖTOJAI GALI MOTYVUOTI IR JUS

  • 2

Paaiškėjo, kurie trys iš aštuoniolikos renovuotų daugiabučių, dalyvavusių Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) inicijuotuose „Metų renovacijos projektas 2020“ rinkimuose, pripažinti geriausiais. Visuomenės favoritu tapo Marijampolėje, Jaunimo g. 7, esantis daugiabutis.

„Gyventojų susidomėjimas būsimais pokyčiais smarkiai prisidėjo prie sėkmingo projekto įgyvendinimo – jie padėjo vykdant darbus, sklandžiai bendradarbiavo su administratoriumi ir rangovu, o bendras sutarimas padėjo statybos darbus atlikti per tris mėnesius“, – pasakojo darbų eiga besirūpinęs specialistas Donatas Jankevičius.

Jis pabrėžė, kad, be atliktų inžinerinių sistemų atnaujinimo darbų, daugiabutis namas išsiskiria šiuolaikiškomis spalvomis ir architektūriniu požiūriu – prie to prisidėjo ir kokybiškų medžiagų parinkimas.

Jaunimo gatvė yra įtraukta į Marijampolės miesto kvartalinės renovacijos programą, todėl gyventojai tikisi, kad artimiausiu metu bus imtasi ir viešųjų erdvių atnaujinimo.

Išsiskyrė ir daugiabutis prestižiniame rajone

Kitas daug skaitytojų dėmesio sulaukęs daugiabutis – Vilniuje, Mickevičiaus g. 32 esantis daugiabutis. Per pusmetį trukusius darbus jame buvo įdiegta per 10 skirtingų priemonių, o dabar gyventojai džiaugiasi ne tik estetiškai atrodančiu gyvenamuoju namu, bet ir pagerėjusia gyvenimo kokybe. Taip pat renovacija lėmė 67 proc. sumažėjusias energijos sąnaudas, o svarbiausia – sustiprino Žvėryno rajone esančio namo bendruomenę.

Trečioje vietoje liko Pabradėje, Vilniaus g. 108B daugiabutis, kuris yra puikus sėkmingos kompleksinės renovacijos pavyzdys. Daugiabutis buvo įtrauktas į kvartalinės renovacijos programą ir buvo paskutinis neatnaujintas. Po atliktų darbų visa bendruomenė džiaugiasi pagerėjusia gyvenimo kokybe ir sutvarkyta aplinka: atnaujintomis automobilių aikštelėmis, vaikų žaidimų erdvėmis, įrengtomis poilsio zonomis, krepšinio aikštele.

„Nors iš pat pradžių gyventojai šiek tiek baiminosi dėl nesklandumų, galinčių kilti renovacijos metu, po sprendimo dėl renovacijos priėmimo jie itin aktyviai domėjosi pastato modernizacijos darbais ir nevengė teikti savo pasiūlymus. Didelis bendruomenės įsitraukimas prisidėjo prie gerų rezultatų – tikslingas priemonių parinkimas ir kokybiškai atlikti darbai lėmė žymų daugiabučio energinio efektyvumo padidėjimą“, – pasakojo namus Pabradėje administruojančios įmonės vadovas Andrėjus Junda.

Balsuoti kvietė ne tik dėl gražių sienų

Visi esame įpratę renovuotą daugiabutį vertinti per gražaus namo ar mažesnės šildymo sąskaitos prizmę, tačiau svarbu nepamiršti, kad ilgalaikėje perspektyvoje modernizavimo darbai yra kur kas daugiau: šis procesas prisideda prie gyventojų gerovės kūrimo, ekonomikos konkurencingumo stiprinimo bei šalies klimato kaitos mažinimo įsipareigojimų vykdymo.

„Neabejoju, kad vieną pagrindinių šio konkurso tikslų – parodyti visuomenei, jog renovacija iš esmės keičia gyvenimo kokybę, – mums pavyko pasiekti ir šiais metais. Visi trys šio konkurso namai nugalėtojai gali tapti puikiais pavyzdžiais ir aiškiu atsakymu į vis dar iškylantį klausimą, kodėl reikia atnaujinti savo daugiabutį“, – teigė BETA direktorius Valius Serbenta.

Pasak V. Serbentos, pasibaigus šalyje visuotinio karantino sąlygoms, bus įteikti apdovanojimai visiems trims „Metų renovacijos projekto 2020“ nugalėtojams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Romualdas

Ta pati,, Beta' ' tas pats akių dūmimas už didelius pinigus.Kvailių ieškojimas.

Nebe tie klestėjimo laikai

Tuoj ne tik darbo neturėsim, nebeturėsim iš ko ir už komunalines paslaugas susimokėt, todėl prarasim butus, anstoliai atims už skolas, o jie mat dar renovuotis siūlo ekonominės ir finansinės krizės laikais. Kažin ar bent vienas durnius norintis renovuotis atsiras. Žmonės be darbų sėdi, o čia dar renovuotis perša. Gal jau geriau sau pasilikit šitas renovacijas, o nesiūlykit ubagam .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS