Paskelbtos naujos kadencijos „Amber Grid“ ir „Litgrid“ valdybų narių atrankos | kl.lt

PASKELBTOS NAUJOS KADENCIJOS „AMBER GRID“ IR „LITGRID“ VALDYBŲ NARIŲ ATRANKOS

  • 1

Valstybės valdoma elektros ir dujų perdavimo grupė „Epso-G“ paskelbė atrankas į naujos kadencijos dujų ir elektros perdavimo sistemų operatorių – „Amber Grid“ ir „Litgrid“ – valdybas.

Dabartinių įmonių valdybų kadencijos baigsis 2024 metų balandį, pirmadienį pranešė „Epso-G“.

Pasak grupės vadovo Mindaugo Keizerio, naujų valdybų narių laukia „reikšmingas indėlis įgyvendinant šiemet pristatytą Lietuvos energetikos viziją iki 2050 metų“.

„Amber Grid“ ir „Litgrid“ valdybas sudaro po penkis ketverių metų kadencijai renkamus narius: po du nepriklausomus, du skiriamus „Epso-G“ ir po vieną valdybos narį valstybės tarnautoją.

Valstybės tarnautojai ir „Epso-G“ skiriami nariai savo kandidatūras turi pateikti iki sausio 8 dienos, kandidatai į nepriklausomus valdybos narius – iki sausio 31 dienos. Atranka rengiama kartu su vadovų paieškos agentūra „Master Class Lietuva“.

„Epso-G“ valdo 97,5 proc. elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ akcijų, 96,6 proc. gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ akcijų, 67 proc. energijos išteklių biržos „Baltpool“ akcijų, taip pat 100 proc. rangos darbų bendrovės „Tetas“ ir „Energy cells“ akcijų.

Vienintelė „Epso-G“ akcininkė yra Energetikos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

Ar nereikėtų naikinti parazitines struktūras ir atkurti Lietuvos energetinę sistemą? Ženklia sumažėtų sąnaudos ir energijos savikaina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS