Pasvalyje – parduotuvės be pardavėjų | kl.lt

PASVALYJE – PARDUOTUVĖS BE PARDAVĖJŲ

  • 2

Nuo ekstremalumo iki primityvumo. Kai kur Pasvalyje taip atrodo atsiskaitymas už prekes. Pinigai po durimis, praneša LNK žinių tarnyba.

Vilma Žvinytė, gėlių salono savininkė: "Jie prisega kainą, kad, sakykim, kainavo 8 eurus, o jis paliko 10 eurų, tai mes ir arbatpinigių turim".

Mintis atsiskaityti po durimis gėlių salono savininkei šovė nežinia iš kur, jai buvo aišku tik viena, kad gėlių salonas - ne maisto parduotuvė ir dirbti negalės, todėl reikėjo sprendimo, kur visas supirktas gėles dėti ir bent kažkiek dirbti.

Vilma Žvinytė, gėlių salono savininkė: "Tai buvo spontaniškai ir greitai, ką daryti su tais, kurie kortele - ne. Ne visiem juk patogu kortele atsiskaityti, daug kas mėgsta ir grynais".

Nuo pirmos karantino dienos verslininkė visas gėles iš parduotuvės išnešė už durų, pristatė suvenyrų - jei kam norėtųsi prie puokštės pridėti - ir taip, visiškai pasitikėdama klientu, jau antrą mėnesį dirba. Gėlių verslas neklesti, bet ir nemerdi. Juolab dauguma atsiskaito pavedimu. Panašiai sukasi ir kiti Pasvalio verslininkai. Kad nereikėtų grynųjų - jie rodo į lauko zoną išneštą ir pririštą kortelės skaitytuvą. Įprastai salono vadovė į darbą ateina trumpam, susirinkti čekių, paruošti gėlių - prekybą seka per vaizdo kamerą. Ir jeigu kam nesiseka kortele atsiskaityti - pirkėjui padeda telefonu.

Giedrė Balaitienė, gėlių salono vadovė: "Esu palikusi savo telefono numerį ir laukiu skambučių visos dienos metu, įsijungiu kamerą ir tiesiog žmonėms bendrom jėgom padedu atsiskaityti".

Pasak gėlių pardavėjų, pirmąją karantino savaitę beveik visai niekas gėlių nepirko, bet karantinui ilgėjant - gėlių prekyba ėmė judėti. Prekeivių pastebėjimu, namuose likę vyrai perka gėles irgi namuose dirbančioms žmonoms. Tai daro be progos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

daug

Ko nesuprantu,geles galejo leisti isparduoti,niekas ten buriais nevaro nes ir baliu nera,batu remontininkai,ten niekad kruvos nebuvo,atnese ir pasieme,zmogus dirba vienas,tele 2 ir visi kiti,juk tai ne prekybos centrai,tikrai galima viska sureguliuoti

Inga

Niekaip nesuprantu ,kodėl nedirba bitės ar tele2 salonai ? Ar kioskeliai ,kuriuose galima būtų susimokėti mokesčius.Juk tikrai ten ir taip nubrėžtos linijos,kad tik po vieną galima prieiti.Ir dar daugybė tokių parduotuvių yra dirbančių tokiu pat principu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS