Pernai vienas užimtas gyventojas sukūrė beveik 30 tūkst. eurų pridėtinės vertės | kl.lt

PERNAI VIENAS UŽIMTAS GYVENTOJAS SUKŪRĖ BEVEIK 30 TŪKST. EURŲ PRIDĖTINĖS VERTĖS

Šalies ūkyje per vieną dirbtą valandą pernai vidutiniškai sukurta 15,6 euro bendrosios pridėtinės vertės to meto kainomis, remdamasis negalutiniais bendrosios pridėtinės vertės ir užimtumo duomenimis, praneša Statistikos departamentas.

Per metus vienas užimtas gyventojas sukūrė 29,5 tūkst. eurų bendrosios pridėtinės vertės.

Vertinant našumo pokyčius, apskaičiuotus pagal bendrąją pridėtinę vertę palyginamosiomis kainomis, kuri nustatoma vertinant grandininio susiejimo metodu, šalies ūkyje pernai, palyginti su 2017 m., vienas užimtas gyventojas sukūrė 2,2 proc. daugiau bendrosios pridėtinės vertės.

2018 m. darbo našumas, sukurtas per vieną dirbtą valandą, šalies ūkyje, palyginti su 2017 m., augo 1,8 proc.

Anot Statistikos departamento, teigiamam darbo našumo pokyčiui didžiausią įtaką turėjo išaugęs našumas didmeninės ir mažmeninės prekybos, transporto, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, statybų ir profesinės, mokslinės techninės, administracinės ir aptarnavimo, finansinės ir draudimo veiklų įmonėse.

Neigiamą įtaką darė informacijos ir ryšių, nekilnojamojo turto operacijų, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės veiklų įmonių darbo našumo pokyčiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O ką jis gavo už tai? 600 eurų minimumas (gal maksimum) ir 30 000 tūkstančių pridėtinė vertė pagaminta to žmogaus. Tai adekvatu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS