Planuose – visuotinė būsto atnaujinimo kaupiamoji įmoka | kl.lt

PLANUOSE – VISUOTINĖ BŪSTO ATNAUJINIMO KAUPIAMOJI ĮMOKA

  • 3

Ne vienerius metus nepatvirtinama tvarka, kaip daugiabučių gyventojai turi kaupti lėšas savo namo remontui, panašu, ima judėti - Aplinkos ministerija parengė šios tvarkos projektą, kurį turi patvirtinti Vyriausybė.

Portalas delfi.lt informuoja, kad ministerijos parengtame projekte numatyta, kad kaupiamoji įmoka per mėnesį turėtų sudaryti ne daugiau kaip 5 proc. minimalios mėnesio algos. Butų savininkų sprendimu ją galima padidinti, tačiau ne daugiau kaip 30 proc. Sukauptos lėšos turės būti laikomos atskiroje sąskaitoje.

Skaičiuojant pagal dabartinę minimalią algą, tai būtų po 5 euro centus už kvadratinį metrą - vidutinis 60 kv.m butas į kaupiamąjį fondą turėtų įmokėti 3 eurus.

Šiuo metu dalis daugiabučių ir be papildomo įpareigojimo patys kaupia lėšas į atskirą fondą.MMA nuo 2014 metų spalio 1 dienos MMAsiekia 300 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

tai,kad nėra jokio pasitikėjimo ,kad santaupos erdings Galiu ir pats pataupyti,be jokių jūsų "atskirų" sąskaitų :).Tai tikrai saugus variantas :)

jo geriausia

ir turbūt svarbiausia kaupti fondams jų tranams išlaikyti.Jau 24 m kaupiame už liftų mokestį ir net negali sužinoti kiek per metus sukaupia-paslaptis. Prieš 4 m šiaip taip sužinojau kad sukaupta 90 tūkst Lt, siūliau pirkti naujus liftus, o nuomininkų supernuomininkai truputį paremontavo ir tie pinigai dingo. Manau kad Lietuvoje pinigų kaupimas tai kažkam pasipelnijimas.

Nemuno bustas

Kaupiamasias lesas mokam jau kokie 15m ir kas is to? Jie dingsta kasmetai ,niekas nieko nedaro ir nerodo kur tos lesos dingsta. O tvarkom nama patys gyventojai susideje.Ir pabandyk ieskot teisybe,greit jie turi atsakymus....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS