Prezidentūra: vertėtų peržiūrėti nedarbo draudimo sistemą | kl.lt

PREZIDENTŪRA: VERTĖTŲ PERŽIŪRĖTI NEDARBO DRAUDIMO SISTEMĄ

Prezidento vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Simonas Krėpšta sako, kad, šalies vadovo nuomone, vertėtų peržiūrėti nedarbo draudimo sistemą.

Ketvirtadienį šalies vadovas Gitanas Nausėda susitiko su socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene. Po susitikimo S. Krėpšta teigė, kad jo metu didžiausias dėmesys buvo skirtas nedarbo problemai.

„Susitikimo metu didžiausias dėmesys buvo skirtas nedarbo problemai. Nedarbo lygis Lietuvoje gruodį pasiekė beveik 10 proc. ir tai ženkliai daugiau nei prieš metus. Šiuo atžvilgiu blogąja prasme atsiliekame nuo ES šalių vidurkio, nors prieš pandemiją nedarbo lygis Lietuvoje buvo šiek tiek mažesnis nei vidutiniškai ES”, – sakė S. Krėpšta. 

Akademiniai tyrimai rodo, kad jaunimas yra ta grupė, kuri labiausiai nukentėjo nuo pandemijos ir nedarbo lygis šioje grupėje išaugo sparčiausiai.

Jo teigimu, su M. Navickiene buvo aptartos priemonės, kurios galėtų padėti greičiau sumažinti nedarbą, kurti naujas darbo vietas ir tokiu būdu gerinti socialinę padėtį šalyje.

„Prezidento nuomone, vertėtų peržiūrėti nedarbo draudimo sistemą, nes tai yra pirmoji pagalvė, kuri galėtų spręsti situaciją tų žmonių, kurie neteko darbo pandemijos laikotarpiu. Šiuo metu egzistuoja faktas, kad tik 30 proc. darbo neturinčių žmonių gauna nedarbo išmoką, tai ženkliai per mažas procentas. Kitose šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje šis procentas siekia 60 proc.”, – sakė S. Krėpšta.

Pasak jo, šiuo atžvilgiu blogąja prasme išsiskiria jaunimo nedarbas.

„Akademiniai tyrimai rodo, kad jaunimas yra ta grupė, kuri labiausiai nukentėjo nuo pandemijos ir nedarbo lygis šioje grupėje išaugo sparčiausiai. Būtina ieškoti naujų priemonių, kaip pagelbėti jaunimui”, – nurodė prezidento patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

%

Kur dirbti priespensinio amziaus zmogui

Tai

O kiek darbo vengenčių gauna nedarbo išmokas,vien todėl kad tingi dirbti,be to kuriems velniams dirbti kada ir taip gauni pinigus už dyką.

Ne_emygeriams

Tai kaip tik mazint pasalpu gaveju kieki, kad butu paskata dirbti, o ne didinti gaveju kieki, kad jiems nereiktu dirbti. Socialiuginis leftistinis slamstas is "geroves" valstybes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS